1 polisin şehit olduğu ve 2 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda yaralı sayısı ise 73'e yükseldi.

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışmalarını titizlikle yürütürken, saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü aracın parçaları geniş bir alana yayıldığı görüldü. Çevredeki birçok bina ve iş yerlerinde büyük hasar oluştu. Öte yandan bir binanın önüne saçılan araç parçaları kan ve gömlek parçası dikkat çekti. Olayda ne kadar patlayıcı kullanıldığı tespit edilmeye çalışılıyor.

'Birkaç dakika ile kurtulmuşlar'

İş yerinde büyük hasar oluşan Bahattin Bolater, 'Dükkanımızı saat 23.00 sıralarında kapatarak eve gittik. Daha eve varmadan patlama haberini aldık ve olay yerine geldik. Gönül isterdi ki bu olayla olmasın zaten herkes olanları görüyor. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Bizleri de Allah korudu' dedi.

Çevrede bulunan esnaf ise etrafa yayılan cam parçalarını temizleyerek, iş yerlerini açmaya çalıştı.



Aracı getiren terörist yakalandı

İskele Caddesi'nde polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda bir polis şehit olmuş, iki vatandaş hayatını kaybetmiş ve 20'si polis 73 kişi yaralanmıştı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O., yaralı olarak yakalanmıştı.

Van merkez İpekyolu ilçesindeki polis merkezine bomba yüklü araçla saldıran PKK'lı terörist yaralı olarak yakalandı

Olayın ardından kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda patlayıcı yüklü aracı polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terör örgütü mensubu M.O., yaralı olarak yakalandı. Olayla ilgili yapılan operasyonda ise silah ve mühimmat ele geçirildi.