Altınordu ilçesinde başlayan ve yol üzerinde bulunan binaların tek tip boya uygulaması yapılarak modern ve estetik bir görünüm kazandığı çalışmada önümüzdeki aylarda Ünye ve Fatsa ilçelerinde de başlayacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, cephe iyileştirme çalışmasının ilk etapta Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi ile Rus Pazarı kavşağı arasındaki 66 binada sürdüğünü söyledi.

Çalışmanın henüz tamamlanmamasına rağmen, ortaya çıkan tablonun modern ve estetik olduğunu dile getiren Yılmaz, 'Kasım ayı sonunda projedeki bu ilk etabı bitirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılı Ocak ayında da Karadeniz sahil yolu üzerinde proje hazırlığı devam eden Rus Pazarı kavşağıyla Kumbaşı Limanı'na kadar olan 225 binada çalışmalara başlayacağız' dedi.

Ana caddelerde 156 bina modernleşecek

Süleyman Felek Caddesi Yalı Camii mevkisinden başlayarak Köprübaşı mevkisine ve oradan Zübeyde Hanım Caddesi Ada Fırını'na kadar olan 700 m'lik bölümde yapılacak cephe iyileştirme çalışması için de kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, 'Bu güzergahın Eylül ayında araç trafiğine kapatılmasının ardından, bu caddeler üzerinde bulunan 112 binanın ön, 44 binanın ise yan cephelerinde mantolama, sıva ve boya çalışmaları yapacağız. Sırrı Paşa ve İsmet Paşa Caddelerinde bulunan binaların dış cephe iyileştirme çalışmaları kapsamında proje çalışmalarına devam ediyoruz' diye konuştu.

Proje maliyetinin yüzde 50'sinin Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer yüzde 50'sinin ise bina sahiplerince karşılanacağını ifade eden Başkan Yılmaz, binaların dış cephelerinde mantolama, boyama ve süsleme olarak dikmeler, kat silmeleri; zemin kat iş yerlerinde alüminyum kompozit kaplama, doğrama ve merkezi sistem anten dönüşümü gibi işlemlerin yapılacağını belirtti.

Diğer ilçelerde de uygulanacak

Projenin Altınordu ilçesinde başladığını ancak Ünye ve Fatsa ilçelerinde de uygulanacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, 'Ünye ve Fatsa'da sahil bandında uygulanacak projenin hazırlığı devam ediyor. Yapılacak çalışma sonunda Ünye'de 180, Fatsa'da da 163 binada cephe iyileştirme çalışması yapacağız. Bu uygulamayı Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde de hayata geçirmeyi düşünüyoruz' açıklamasında bulundu.