Vali İbrahim Şahin, '10 Ocak İdareciler Günü' nedeniyle Samsun'da görev yapan mülki idare amirleri ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, vali yardımcıları ve eşleri, ilçe kaymakamları ve eşleri, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ercan Yaşin ve eşi, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve eşi katıldı.

GÖREVİMİZ KUTSAL
Yemekte konuşan Vali Şahin, "Mülki İdare mesleği Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasında çok önemli misyon üstlenmiş bir meslek grubudur. Bu yaptığınız görev gerçekten çok fedakarlık gerektiren ve çok kutsal bir görevdir. Birçok arkadaşımız sizlerin ve bizlerin bulunduğu yerde olmaya arzuluyor. Bu kutsal görevi yaparkenki fedakarlığınız elbette ki takdire şayandır. Bulunduğunuz il ve ilçeler, bu millete daha fazla hizmet etmeyi gerektirdiği için belki fedakarlığımızı biraz daha artıracağız. Mülki idare mesleğimizin daha iyi bir noktaya taşınması adına bu birliktelik ve ortak çalışma arzusunu daha iyi bir boyuta getirmemiz gerekiyor. Sosyal devlet yönünü öne çıkaran, sosyal projelerde ağırlıklı görev üstlenen bir meslek grubu olma yolunda önemli bir çalışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bizim asli anlamda emniyet, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda yine yürüteceğimiz çalışmalarımız olacaktır. Bunların üzerinde biraz daha yoğunlaşarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.