Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bir süre önce açığa alınan Mustafa Demir için gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine evinde gözaltına alınan Demir, Ordu Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Kaymakam Demir'in sorgusu sürüyor. Kaymakam Demir ile birlikte 4 avukatın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Demokrasi nöbetinde 'Milli İrade Diploması' dağıtmıştı

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Ünye'de de yapılan demokrasi nöbetlerine katılmış, hatta vatandaşlara 'Milli İrade Diploması' dağıtmıştı. Demokrasi nöbetlerinin son akşamında Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ve MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız vatandaşlara 'Milli İrade Diploması' imzalayarak dağıtmıştı.

Diplomada şu ifadelere yer verilmişti:

'15 Temmuz gecesinden bu yana devletimiz ve milletimiz adına günlerdir meydanları eviniz görüp sokakları boş bırakmayarak göstermiş olduğunuz üstün fedakarlık için Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şükranlarımızı sunarız.'