Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada Samsun Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı'nın uyuşturucu yüklü kamyona öncülük yapan araçta yakalandığı ve operasyonu yapan Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi.

AÇIKLAMA SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı açıklamada; "Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan istihbari çalışmalarda, doğu illerinden ilimize yüklü miktarda uyuşturucu esrar maddesi getirilip piyasaya sürüleceği bilgisi alınması üzerine, 18.08.2016 günü saat 02.00 sıralarında yapılan takip çalışmalarında; Bafra yolu Çakırlar Mahallesi mevkiinde durdurulan 61 K 13827 plakalı saman yüklü kamyonda yapılan aramada samanların arasına gizlenmiş yaklaşık 70 kg esrar maddesi ele geçirilmiş, kamyonda bulunan şoför B. T. (1989) ile H. U. G. (1975) isimli şüpheliler yakalanmış, ayrıca uyuşturucu yüklü kamyona öncülük yaptığı tespit edilip durdurulan araçta bulunan Samsun Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı A. A. (1981) isimli şüpheli de yakalanmıştır. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Operasyonlarda emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Gözaltına alınan zanlılardan Bilal T., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen dernek başkanı Adem A. ile Hasan Uğur G. ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.