19-20 Ağustos tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Karadeniz Bölge Toplantısı'nın teması 'Doğal-Kültürel Miras Açısından Karadeniz Bölgesi'ne Yeniden Bakış: Hedef-Uygulamalar' olarak açıklandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde yapılacak Tarihi Kentler Birliği Karadeniz Bölge Toplantısı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile çok sayıda davetli katılacak.

Panellerin düzenleneceği toplantılarda TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Karadeniz Bölgelerine ilişkin sunum yapıp brifing verecek. ÇEKÜL Vakfı Üyesi ve Şehir Planlayıcısı Faruk Göksu, 'Geliştirilen Kavramlar Işığında Karadeniz Bütününe Bakmak' konusunda konuşma gerçekleştirecek.

Toplantının ardından davetliler, şehir gezisi yapıp, Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Anı Evi ve Şehit Gazi Müzesi'nin açılış törenine katılacak.