Avrupa Birliği Hibe Projeleri destekli 'Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE)' projesi kapsamında 4 farklı alanda eğitimlerin verildiği Aşçılık Okulu'nu ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sınıfları gezerek aşçı yardımcılığı, pasta yardımcılığı, pideci ve servis elemanı olarak yetiştirilen öğrencilerle görüştü.

'Önceliğimiz eğitim'

Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı ile birlikte yaklaşık 80 öğrencinin deneyimli öğretmenler tarafından eğitim aldığı Aşçılık Okulu'nda yapılan çalışmaları gören Başkan Tok, Aşçılık Okulu'nun esnaf yetiştiren önemli bir eğitim kurumu olduğunu söyledi.

Aşçılık Okulu'nun paydaşı olarak eğitim alanının oluşturulması, düzenlemesi, tefrişatı gibi ciddi manada katkılar sağladıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, belediye olarak topluma faydalı bireylerin yetiştirilmesi konusunda önceliklerinin olduğunu kaydetti.

İstihdam garantili

Aşçılık Okulu'nun kendi alanında en prestijli projelerden olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Aşçılık Okulu istihdam garantilidir. Burada profesyonel eğitmenler gözetiminde eğitim alan kursiyerler başarıyı yakalamak için büyük emek ortaya koyuyorlar. Burada ciddi emek var. Eğitimlerini tamamlamak için gayret gösteren kursiyerler önemli aşamalardan geçiyor. Burası, aşçıların, pastacıların ve servis elamanlarının yetiştirildiği bir okuldur. Buradan mezun olacaklar esnaf olarak istihdam hayatında yerini alacaklar' diye konuştu.