Tabib Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, tarafından yapılan açıklamada, Trabzon'a modern bir devlet hastanesi yapılması gerektiği, şehir hastanesinin Trabzon'un ihtiyaçlarına cevap vermeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'Parçalanmış bir hastane sistemi hem vatandaşın hem de biz sağlıkçıları zor duruma düşürmektedir. Hangi hastayı hangi hastaneye göndersek konusunda bizler sıkıntıya düşerken vatandaşımız bizden yüz kat daha fazla sıkıntı çekmektedir. Yer konusundaki tartışmalara girmek istemiyorum. Ama Trabzon Tabip Odası'nın bu konuda da çalışması vardır ve valiliğe, belediyeye ve bürokratlara sunulmuştur. Yer konusunda Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası gibi bir çok odanın görüşleri çok önemlidir. Eminim ki Trabzon siyasetine yön verenler bu konuda tek bir kişinin söylemi ile hareket etmeyecektir. Biz Trabzon Tabip Odası olarak Şehir Hastanesi'ne karşıyız. Biz modern bir devlet hastanesi istiyoruz.'

Şehir Hastanesi'ne neden karşı oldukları ile ilgili ise Güner, 'Şehir Hastanesi'ni yapacak firmaya yeri devlet veriyor. Firmanın uluslar arası bankalardan alacağı krediye devlet kefil oluyor. Firma yaptığı hastanenin maliyetini 3 yılda geri alıyor,22 yıl fazladan kira alıyor. Firmaya yüzde 70 doluluk garantisi veriliyor. Yani yazın hastaneler dolu olmadığında yüzde 70'in altını devlet firmaya ödüyor (Osman Gazi Köprüsü gibi). Ve en can alıcı nokta; şehir hastanesi kaç yataklı ise o kadar yatak kapatılıyor. Yani yatak kapasitesi arttırılamıyor. Diğer hastanelerdeki servisler kapatılacak. Özel hastaneler kar üstüne kurulmuş hastanelerdir. Az personel ile çok hasta bakıp kar etmek isterler. Hizmet değil kar esastır. Şehir hastanesi özel hastane olduğuna göre gerisini siz düşünün. Bu da gösteriyor ki Şehir Hastanesi yapılırsa oraya da fark ödeyerek gidilebilecek. Trabzon'umuza kaliteli bir devlet hastanesi yapılmasını istiyoruz. Ve siyasilerimizin ve bürokratlarımızın buna gücü olduğuna inanıyoruz' ifadelerini kullandı.