Genç Adım Temel Lisesi, 12. sınıf YGS hazırlık öğrencileri ve velileri için konferans düzenledi.

Canik Kültür Merkezi'nde iki oturum şeklinde yapılan konferansın birinci oturumunda konuşan Lise Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tevfik Karahan, YGS, LYS sürecinde anne ve babada yaşanan aşırı kaygı ve panik durumunun, öğrencilerde sınav kaygısını tetikleyerek sınav performansını düşürdüğünü söyledi. Karahan, daha sonra velilerden gelen soruları cevaplandırdı.

MİNİ MÜZİK DİNLETİSİ
Genç Adım Temel Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nejla Kemeröz'ün katıldığı ikinci oturumda ise, Tarih Öğretmeni Onur Karaçoban ve Geometri Öğretmeni Ediz Türkpençe bağlama ve gitar çalarak kısa bir müzik dinletisi sundu. Dinletide öğrenciler ve veliler oldukça eğlendi.

SORULARI CEVAPLADILAR
Konferansta ayrıca 12. sınıflarda derse giren Fizik Öğretmeni Ali Arslan, Biyoloji Öğretmeni Adem Ötürk, Felsefe Öğretmeni Seda Sönmez, Tarih Öğretmenleri Cengizhan Çakır ve Onur Karaçoban, Edebiyat Öğretmeni Zuhal Kurt, Geometri Öğretmeni Ediz Türkpençe ve Matematik Öğretmeni Hürriyet Demirel konuşma yaptı. Söyleşi tarzında devam eden etkinlikte öğretmenler kendi branşlarına göre öğrencilere ve velilere açıklamalarda bulunup, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

GÜÇLÜ BİR VİZYON
Kapanış konuşmasını Genç Adım Temel Lisesi Kurucusu ve Okul Yönetimi Kurulu Başkanı Ahmet Çakan yaptı. Aynı zamanda Matematik Öğretmeni olan Ahmet Çakan, YGSLYS başarısında meslek yaşamı boyunca edindiği deneyimleri öğrenciler ve velilerle paylaştı. Çakan, güçlü bir vizyonla yola çıktıklarını ve önemli başarılar için sinerji yarattıklarını belirtti. Konuşmasının devamında etkinliğe katılan öğrencilere, velilere ve öğretmenlere teşekkür eden Ahmet Çakan, Okul Aile Birliği Başkanı Nejla Kemeröz'e de güçlü desteği için ayrıca teşekkür etti.