Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, bazı proje ve çalışmalar yürütüyor.

Projeler hakkında açıklamalarda bulunan Bafra Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amiri ve Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mahmut Kurt, Kaymakamlığın öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde halkın ve çocukların daha iyi yaşam sürdürebilmeleri konusunda 6 proje başlattıklarını söyledi.
Projelerin çocuklara yönelik olduğunu anlatan Kurt, geleceğin teminatı olan çocukların her türlü olumsuz şartlardan korunması ve hayatlarını güven içinde sürdürebilmelerinin tüm kamu kurumlarının öncelikli görevleri arasında bulunduğunu kaydetti.

UMUT YILDIZI PROJESİ
"Sevgiye Uzanan Eller Risk Altındaki Çocukları Projesi" kapsamında ilçede suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukları suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak yararlı birer fert yetiştirilmesi için çalıştıklarını bildiren Kurt, "Ayrıca Umut Yıldızı Projesi kapsamında risk altında yaşayan suça itilmiş, sokağı yurt edinmiş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocuklarımızın korunması ve topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması faaliyeti yürütüyoruz. Proje 16-18 yaş arası çocukları ve ailelerini kapsıyor. Aynı zamanda yazılı ve görsel basınla ortaklaşa yürütülen faaliyetlerle kamuoyunda bilinç oluşturulması hedeflenmektedir" dedi.

DAHA DUYARLI NESİLLER
Okullarda seminer ve bilinçlendirme toplantıları yaptıkları dile getiren Kurt, "İlçe merkezinde 18 lise ve dengi okullarında 127 öğretmen ve 3 bin 54 öğrenciye uyuşturucu ile ilgili bilgi, uzman görevliler tarafından verildi. Okul öğrencilerinin polise karşı ön yargılarını ortadan kaldırmak, polisiye konularda merak ettikleri soruları sorup öğrenebilecekleri bir ortam hazırlamak, güvenli eğitim konusunda kendilerini eğitmek, merak ettikleri soruları sorup öğrenmelerini sağlamak ve güvenlik konusunda daha duyarlı ve bilgili nesillerin yetişmesine katkı sağlamak gibi çalışmalarımız olmuştur" diye konuştu.