Efeler ilçesi Orta Mahalle 205 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın dördüncü katındaki olay saat 12:00 sıralarında meydana geldi. 4 katlı binanın son katına bir bucuk ay önce kiracı olarak yerleşen Ekrem Özdemir(53), eski evinden getirmiş olduğu klima arza yapınca klima tamircisi Tayfun Eravcı'yı tamir etmesi için çağırdı. 205 sokak üzerinde bulunan No:2 dairesinde bulunan klimaya gaz basan servis elamanı Tayfun Eravcı, çalıştığı sırada bilinmeyen bir nedenle klima patladı.

Patlamanın şiddetiyle evin içine savrulan Eravcı'nı vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu. Yanında bulunan ev sahibi Ekrem Özdemir, hemen itfaiye ve 112 Acil Servisinden yardım istedi. Şiddetli patlama sesini duyan çevredeki vatandaşların da haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen servis elemanı Eravcı'nın kolunda ve yüzünde yanıkların olduğu öğrenildi.

Patlama nedeniyle binanın duvarlarında hasar oluşurken, dördüncü katta bulunan dairenin camları ve ev içerisinde bulunan bazı malzemeler zarar gördü. Patlamanın etkisiyle çevreye dağılan klimanın parçaları, olay anında kimsenin sokakta olmaması sevindirdi. Patlamanın gerçekleştiği alanda inceleme yapan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.