15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı ismi olduğu iddiasıyla aranan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında 1300 rakımlı Akyazı Acelle Yaylası'na geçici karakol kuruldu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan tek sivil olan ve çıkartıldığı mahkemede 'Tarla bakmaya gelmiştim' deyince 21 dakika gibi kısa bir sürede serbest bırakılan ancak daha sonra FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu iddia edilen Adil Öksüz sırra kadem bastı.

Darbe girişiminden sonra başlatılan adli soruşturmalar çerçevesinde hakkında yakalama kararı çıkartılan akademisyen Adil Öksüz'ün salıverildikten sonra uçakla Ankara'dan İstanbul'a, oradan da 'SIR' plakalı aracıyla Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evine geldiği ortaya çıktı. Öksüz'ün Akyazı ilçesi Acelle ve çevredeki yaylalarda olabileceği şüphesi üzerine arama çalışmaları yaylalarda yoğunlaştı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla yaylada karavanlarla geçici karakol noktası oluşturuldu.

Burada bulunan yaklaşık 30 kişilik ekip, Öksüz'ü bulmak için art arda operasyonlar düzenlerken, köylüler de jandarmanın ormanlık alanda yol bulmasına yardım ediyor. Öte yandan ekipler rutin aramaların dışında ihbarlara da önem vererek, çevredeki yaylalarda arama çalışmalarını sürdürüyor.