Makamda gerçekleşen ziyarete Ürdün'ün Zerka Şehri Belediye Başkanı Emad Almomani'nin yanı sıra Zerka Belediyesi Özel Kalem Müdürü Muwafaq Khawaldeh, Yerel Gelişim ve Projeler Sorumlusu Mohammad Alzawahreh, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş da katıldı.
ALMOMANİ: 'TÜRKİYE PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ'
Ürdün ile Türkiye'nin tarihi bir bağı olduğunu belirten Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani, 'Türkiye şu anda uluslararası ve bölgesel anlamda yani her alanda parmakla gösterilen bir ülke haline geldi. Türkiye'nin bugünkü durumundan ilham alarak alakalarımızı güçlendirmek ve ilişkilerimizi iyi noktalara taşımak istiyoruz. Özellikle yerel yönetim anlamında Türkiye'nin çok büyük tecrübeleri var. Bu alanda çok ciddi alt yapı kurmaya ihtiyacımız yok. Çünkü alt yapı mevcut, biz işbirliği yaptığımız anda bu güzel tecrübeleri kendi ülkemize de aktarmış olacağız' dedi.
YILMAZ: 'İKİ ŞEHİR ARASINDA SÜREKLİ İLETİŞİM KURALIM'
Ürdün'de kardeş şehirlerinin olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bundan sonraki süreci en hızlı şekilde sürdürürüz. Bizler de Ürdün'ü ziyaret ederiz. Her iki şehrin ileri gelen yönetimlerinde birer ikişer tane bu iki şehrin ilişkisini sürekli taze tutacak birer birim kurmamız ve oluşturmamız gerekiyor. Biz Samsun tarafından bu birimi kurmuştuk. Necmi Çamaş da bu birimin bizdeki karşılığıdır. Başkan Almomani de hemen Zerka'da da bu birimin karşılığını kursun. Karşılıklı olarak bizler olmasak bile sürekli bir iletişim kuralım. Çok çabuk sanayi erbabı ve sivil toplum kuruluşlarını birbirleriyle konuşur hale getirelim, birbirleriyle dostluklarını kuralım. Çünkü onlar hayatın içindeki unsurlardır. Ticaret yapıyorlar, alışveriş yapıyorlar. Onları da işin içine katalım. Şehrin dinamitleri olabilecek sanayi ve ticaret erbabı, medya mensupları, sivil toplum kuruluşlarının karşılıklarını orada hemen kurabilirsek, biz başkanla devamlı görüşme fırsatı bulamayabiliriz. Ama onların birbiriyle kurduğu enerji bizi de beraberinde alır, götürür ve her iki şehir çok iyi noktaya gelir' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Zerka Belediye Başkanı Almomani, Başkan Yılmaz'a plaket hediye etti.