Atakum Belediyesi bünyesindeki Yaşam Park'ta düzenlenen "taş bebek" kursuna katılan bedensel ve zihinsel engelli kursiyerler, deniz kenarından topladıkları çakıl taşlarını boyayıp hayallerindeki tabloları ve küçük heykelleri yapıyor.

SOSYAL İÇERİKLİ MESAJLAR
Kurs öğretmeni Arzu Bedir, yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak engellilere mesleki eğitim ve spor hizmeti veren Yaşam Park'ta geçen yıl bakır işlemeciliği branşında eserler yaptıklarını, bu yıl ise taş bebek kursu düzenlediklerini söyledi. Yaklaşık 10 zihinsel ve bedensel engelli kursiyerle haftanın bazı günlerinde deniz kenarından çakıl taşı topladıklarını anlatan Bedir, "Taşları yıkadıktan sonra uyumlu olanları seçerek taş bebek, dekoratif mumluklar ve tablolar yapıyoruz. Özellikle sosyal içerikli mesajlar veren tablolar yapıyoruz" dedi.

ÇOK MUTLU OLUYORLAR
Kursiyerlerin tamamının engelli bireylerden oluştuğunu ifade eden Bedir, şöyle konuştu:
"Engelli arkadaşlarımızın kurs sayesinde öz güvenleri, bir şeyler üretme istekleri artıyor. Bir ürün ortaya çıkardıkları için de çok mutlu oluyorlar. Yıl sonlarında ortaya koyduğumuz ürünlerin satışını yapıyoruz. Böylelikle hem para kazanıyorlar hem de bir şeyler yaptıkları için mutlu oluyorlar. Bir tabloyu yaklaşık bir haftada tamamlayabiliyoruz. Günümüz konularını, sosyal içerikli mesajları işliyoruz. Arkadaşlarımız haftanın 5 günü, her gün 6 saat buradalar. Çoğu yetenekli ve bu işi devam ettirmek istiyor."

Kursa 6 aydır devam eden doğuştan cam kemik hastası 33 yaşındaki Muammer Koç ise "Taştan neler çıkarabileceğimizi gördüm. Her gün 5 saatimi ayırıyorum ve mutluyum. Bu işi devam ettirmek istiyorum. Evlerinde oturan engelli arkadaşlarıma tavsiyem, sosyal hayatın içinde olsunlar" ifadelerini kullandı.