Bu Gelenek Samsun'da Tam Bir Asırdır Sürüyor

Samsunlu esnaflar, 5.50 metre uzunluğundaki Samsun pidesiyle kahvaltı yapma geleneğini yaklaşık 100 yıldır sürdürüyor.

Bu Gelenek Samsun'da Tam Bir Asırdır Sürüyor

Pidesiyle meşhur olan Samsun’da Subaşı mevkisi esnafı, gün ağarırken 5.50 metre uzunluğundaki Samsun pidesiyle kahvaltı yapıyor.

35 yıldır Subaşı mevkiinde esnaflık yapan İbrahim Eğribel, bu geleneği çocuklarının da devam ettirmesini istediğini belirtti. Eğribel, “Dededen ve babadan gelen bu pide geleneği günümüze kadar devam etmektedir. Pidemizin boyu 5.50 metredir. Bundan sonra da inşallah bizim çocuklarımız bu geleneğimizi devam ettirirler” ifadelerini kullandı.

NE KADAR MALZEME KULLANILIYOR?

5.50 metre uzunluğundaki pide için 23 adet ekmek hamuru, 1 kilo 500 gram tel kaşar, 1 kilo 800 gram pastırma, 1 kilo 800 gram kavurma, 25 adet yumurta ve ev yapımı tereyağı kullanıldı.



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsun'da termometreler patlayacak

1 Samsun'da termometreler patlayacak

Samsun'da kanlı düğün!

2 Samsun'da kanlı düğün!

Engin İpekoğlu: 'Bu sonuç bizi üzmüyor'

3 Engin İpekoğlu: 'Bu sonuç bizi üzmüyor'

Samsun'da bıçaklı saldırı: 1'i ağır 2 kişi yaralı

4 Samsun'da bıçaklı saldırı: 1'i ağır 2 kişi yaralı

Samsun'da silahlı saldırı!

5 Samsun'da silahlı saldırı!

Samsun'da şüpheli ölüm

6 Samsun'da şüpheli ölüm

Test edildi, onaylandı

7 Test edildi, onaylandı

Samsunlu futbolcunun mutlu günü

8 Samsunlu futbolcunun mutlu günü

Samsunspor puanı kurtardı

9 Samsunspor puanı kurtardı

'Neden ben' diye sormak!

10 'Neden ben' diye sormak!..


SIRADAKİ HABER