CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Sultanahmet'te meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, istihbarat çalışmasının yetersiz olduğunu öne sürerek olayı "zaafiyet" olarak adlandırdı.

DÜNYAYA ANLATAMAZSIN
IŞİD'e karşı başından 'yumuşak' davranıldığını dile getiren Tekin, "Dünya üzerindeki koalisyon güçleri bastırınca IŞİD köşeye sıkıştı. IŞİD kazansa da kaybetse de Türkiye kaybediyor. Bizim buradaki hatamız IŞİD'e karşı zamanında gerekli önlemi almamak, onları Suriye'ye, Irak'a karşı kullandığımızı zannetmek ve yeterli istihbarat çalışmasını yapmamak oldu. Askeri istihbarat MİT'e bağlandı. MİT de ancak Tayyip Erdoğan'a karşı çıkanları kovalıyor. IŞİD, Suruç'ta, Ankara'da, İstanbul'da, Türkiye'nin kalbine girip elini kolunu sallaya sallaya dünyaya meydan okuyor. Bu zaafiyettir. Sana bana bu zaafiyet anlatılır, ama dünyaya bu zaafiyeti anlatamazsın" diye konuştu.

ECEVİT'TEN İLHAM ALSINLAR
'Türkiye, Rus uçağını düşürmekle oyun sahasından çekildi' diyerek sözlerini sürdüren Tekin, "Türkmenleri bugün orada yalnız bıraktık. Bizim derhal Türkmen bölgesine müdahale etmemiz lazım. Korkaklık yapıyoruz. Türkiye'den hiç kimse de Türkmen bölgesine müdahale hakkımız doğdu diyemiyor. Ecevit'in ruhuna bu akşam istihareye yatsınlar, cesur ruhundan ilham beklesinler" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU