Samsunlu olan ve İstanbul'da yaşayan Umut ve Gamze Öner çifti, 1.5 yaşına gelmesine rağmen yürümeyen çocukları Ferah Öner'i doktora götürdü. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda minik Ferah'a 1 ay önce lösemi tanısı konuldu ve kemoterapi tedavisine başlandı.

SOSYAL MEDYADAKİ KAMPA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

doktorlar küçük çocuğa ilik nakli yapılması gerektiğini söyledi. Ailede yapılan taramada uygun ilik bulunamadı. Bunun üzerine Ferah Önder için TÜRKKÖK Projesi kapsamında oluşturulan kemik iliği bankasında uygun ilik arandı. Ancak burada da uyumlu ilik bulunamadı. Bunun üzerine çocuğun anne ve babası TÜRKKÖK projesi kapsamında ilik bankasına kan örneği vererek gönüllü kemik iliği bağışçısı sayısının artırılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Ferah Öner ve ilik nakli bekleyen diğer hastalara uygun ilik bulunması için vatandaşlardan kemik iliği bağışçısı olmalarını istedi. Kampanyaya destek veren birçok vatandaş Kızılay'a giderek kan örneği verip bağışçı oldu. Minik Ferah'ın baba ve annesinin memleketi olan Samsun'un Bafra İlçesi'nde sosyal medya üzerinden haberleşen vatandaşlar, toplu olarak Kızılay kan merkezlerine gidip başvuru yaptı.

BABADAN, DUYARLI İNSANLARA TEŞEKKÜR

Kampanyanın sosyal medyada hızla yayıldığını belirten baba Umut Öner şunları söyledi:

"Kızım için uygun ilik bulunması gerekiyor. Şunu biliyoruz ki TÜRKÖK projesi kapsamında kurulan ilik bankasına kayıtlı bağışçı sayısı ne kadar artarsa, kızıma uygun ilik bulunma ihtimali de o kadar artar. Kızımın yanı sıra ilik bekleyen diğer hastalar için de ihtimal artar. Kampanyanın sosyal medyada yayılmasının ardından birçok kişi bize bağışçı olmak istediğini söyledi. Özellikle memleketimiz Samsun'dan ve Karadeniz bölgesinden, İstanbul'dan Türkiye'nin dört bir yanından destek geldi. İnsanlar Kızılay'a giderek ilik nakli bağışçısı oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

3 AY İÇİNDE NAKİL GEREKİYOR

Kemoterapinin yapılması ile birlikte üç ay içinde ilik naklinin de gerçekleştirilmesi gerektiğinin kendilerine söylendiğini belirten baba Umut Öner şöyle devam etti:

"Başta kızım ve ilik nakli bekleyen tüm hastalar için insanları ilik bağışında bulunmaya çağırıyorum. Verecekleri kemik iliği ile bir hayat bağışlamış olacaklar. Can kurtaracaklar. Yaşam şansı verecekler. Şu an Türkiye'de ilik bankasına kayıtlı 105 bin donör var. Kampanyaya katılan kişilerin sayısının artması, ilik nakli bekleyen tüm hastalar için bir umut oluşturuyor."