Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, bir grup akademisyenin güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlarını 'katliam' olarak nitelendiren bildirisine tepki gösterdi.

Doç. Dr. Serkan Şen, "Hangi sıfatı taşırsa taşısınlar bu ülkenin vergileriyle statü kazananlar ülke bütünlüğüne göz dikenleri masum gösteremezler. 'Bilim adamı hür düşünür' gerekçesine sığınarak terörü teşvik etme hakkı kimseye verilmemiştir. Kimse samimiyetsizliğine kılıf üretmesin. Terör örgütüne güvercin taklaları atanlar Türk devletine kartallık taslamasınlar" diye konuştu.

YOK HÜKMÜNDE
Şen, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İrfansız, izansız ilimin karşımıza gaflet timsalleri çıkarabildiğinin en bariz yansıması ülkemizde vuku bulan bu talihsiz bildiridir. Sanki durup dururken güvenlik güçleri sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. Sanki askerimize polisimize gülle değil de gül atılmaktadır. Akademisyen sıfatı taşıyan bu zevat Türk akademisinin saygınlığıyla bağdaşmayan, vicdanlarda yok hükmü taşıyan bir uygulamaya imza atmıştır. Şehit annelerinin çığlıkları kulaklarımızda yankılanırken, şehit yavrularının gözyaşları gözlerimizi buğulandırıyorken bu yersiz, haksız, gaflete sırtını dayayıp ihanete göz kırpan söylemleri anlayışla karşılamamızı kimse bizden beklemesin. Kuru gürültüden ibaret bu hezeyanlar kesinlikle Türk üniversitelerinin tavrına tercüman olamaz. O nedenle isimlerinin önündeki unvanların hürmetine bu kimseleri ciddiyet ve sorumluluğa davet ediyorum.'