Terme Belediyesi, ambalaj atıklarının toplanması ve değerlendirilmesi konusunda özel bir firma ile protokol imzaladı. Başkan Kul, ambalaj atıklarının geri kazanılarak ekonomiye katkı sağlanacağını ifade etti.

OKULLARI DA KAPSIYOR
Çöpe giden ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayrılma işi konusunda yapılan protokolü Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile firma yetkilisi Ercan Kara imzaladı. Terme merkezinin yanı sıra mahallelerinde sürdürülecek çalışma, ilçedeki apartman ve okulları da kapsıyor.

GELECEĞE YATIRIM
Geri dönüşümün geleceğe yatırım olduğunu belirten Başkan Kul, "Çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Bunu bu uygulama ile bir kez daha kanıtladık. Ambalaj atıklarının çöp değildir. Geri dönüşebilen atıkların ayrı ayrı toplanması sayesinde, atık sahalarımız kısa sürede dolmamış olacak, ağaçlarımız kesilmeyecek, ülkemizin ve kentimizin ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Doğayı korumak ve onu gelecek nesillere yaşanılabilir şekilde teslim etmek bizim aslı vazifemizdir. Çevre konusundaki çalışmalarımız sürecek. İmzalanan protokolün ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

TASARRUF SAĞLANACAK
Bir ton kağıdın geri dönüşüme kazandırılması ile 8 ağacın kesilmesinin önlenmiş olacağını belirten firma yetkilisi Ercan Kara ise, "Malum ülkemiz enerji ve hammadde konusunda dışa bağımlı bir ülkedir. Geri dönüşüm faaliyetleri artırılarak bu bağımlılık kısmen de olsa önlenebilir. Terme Belediyesi, yapmış olduğumuz protokol ile bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.