Proje kapsamında atıkların dönüşümü konusunda düzenlenen 'Atıktan Enerjiye Yeşil İzler' isimli görsel eser yarışmasına katılan öğrenciler, yaptıkları resim ve maketlerini açtıkları sergide beğeniye sundu.

Dönüşüm Müzesi'ni ve katı atık sahasını gezerek atık, metan emisyonu, çöplük gazının oluşumu ve çöplerin enerjiye dönüşümü konularında bilgi alan öğrenciler, atıktan enerjiye uzanan yolu ve atıkların dönüşümünü duyguları, düşünceleri, endişeleri ve önerileriyle harmanlayarak görsel eserlere yansıtmıştı. Tasarım ve üretime açık her türlü görsel eser, özgünlük ve farkındalık kriterlerine göre değerlendirilerek, dereceye giren öğrenciler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından ödüllendirilmişti.

'DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM'

Serginin açılında duygularını dile getiren Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, 'Çocukların katı atık konusunda böyle duyarlı olmaları, şehirlerin geleceği için çok önemli. Onlar böyle duyarlı yetiştikleri zaman hayat daha kolay yaşanır hale gelecektir. İlkokul çocuklarına yönelik resim ve maketle proje kapsamında Samsun'un değişik okullarından gelen çocukların yaptığı eserler, burada sergilenecek. Sergimizin açılışını eserlerin sahibi çocuklarımızla birlikte gerçekleştirdik. Duyarlılıklarından ve emeklerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye binasının hemen altında yer alan sergi salonunda öğrencilerin büyük özveri ile çizip yaptıkları 150 resim ve maket görücüye çıktı. Sergide birbirinden ilginç resimler ile maketler yer alıyor.