Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen Ürdün'ün Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani ve beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya'nın da bulunduğu ziyarette, Zerka Belediyesi Özel Kalem Müdürü Muwafaq Khawaldeh, Yerel Gelişim ve Projeler Sorumlusu Mohammad Alzawahreh, Uluslararası İşbirliği Danışmanı Atef Rawahneh, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş da yer aldı.

MURZİOĞLU'NDAN DESTEK SÖZÜ

Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ürdün heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kent ekonomisi ve fırsatlarından, yürüttükleri projeler hakkında misafirleri bilgilendirdi. Samsun'un Türkiye'nin en yaşanabilir kentlerinden biri olduğuna vurgu yapan Murzioğlu, şehirler arasında işbirliği sağlamak için çaba harcayacaklarını söyledi. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kenti Samsun'un birçok avantajı içinde barındırdığının altını çizen Başkan Murzioğlu, 'Samsun konumu itibariyle oldukça stratejik bir kenttir. Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin Anadolu'ya, Türkiye'nin Karadeniz havzasına açılan kapısıdır. Ve bu konumunu sahip olduğu lojistik değerlerle desteklemektedir. Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım aksına sahip Türkiye'deki dört kentten biri ve Karadeniz'de tektir. Bu bağlamda biz Samsun'u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kenti, lojistik kenti, sanayi kenti, tarım kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Türkiye'nin yükselen yıldızı, önemli bir bölgesel güç olan Samsun, konumu, potansiyeli, üretim altyapısı, lojistik fırsatları, sosyokültürel imkanları, yetişmiş insan gücü ile bölgenin en önemli aktörüdür. Samsun şu anda 123 ülkeye ihracat yapan bir şehir. Bunların arasında Ürdün'de var ama yeterli mi, değil. İnşallah karşılıklı olarak güzel bir işbirliği sağlarız. Ben buna inanıyorum. İşbirliği için de oda olarak gereken katkıyı vermeye hazırız' dedi.

SAMSUN ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

Samsun'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani, Ürdün ile Türkiye'nin tarihi bir bağı olduğunu belirtti. Konuşmasında Türkiye'nin uluslararası ve bölgesel anlamda parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğine vurgu yapan Almomani, 'Türkiye'nin bugünkü durumundan ilham alarak ilişkilerimizi iyi noktalara taşımak istiyoruz. Özellikle yerel yönetim anlamında Türkiye'nin çok büyük tecrübeleri var. Bu alanda çok ciddi alt yapı kurmaya ihtiyacımız yok. Çünkü alt yapı mevcut, biz işbirliği yaptığımız anda bu güzel tecrübeleri kendi ülkemize de aktarmış olacağız. Zerka, Ürdün'ün sanayi ve ticaret merkezi olan bir şehri. Şehrimizde Türk mallarının gerçekten çok güzel bir imajı var. Bizim Samsun'la birlikte hareket etme düşüncemiz uzun zamandan beri vardı. İlk kez geldiğimiz Samsun gerçekten özel bir şehir. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Biz iki şehir arasındaki ilişkilerin sadece belediyeler düzeyinde kalmamasını istiyoruz. İki şehrin üniversitelerini, sanayi temsilcileri gibi diğer aktörleri de içine almasını arzu ediyoruz. Kısa zamanda çok güzel şeyler konuşuldu. İki şehir arasında öncelikle turizm ve ticaret olmak üzere tüm alanlarda koordinasyon kurarak işbirliği oluşturmak istiyoruz' diye konuştu.