Samsun Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Mahalle Yaşam ve Kültür Evi, Samsunlu kadınların hoş vakit geçirmelerine, ilgi alanlarına göre eğitim almalarına ve kazanç sağlamalarına imkan sağlayarak kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesine yardımcı oluyor.
HEM ÖĞRENİYOR HEM PARA KAZANIYORLAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olan Kadıköy Mahalle Kültür ve Yaşam Evi'nde Kadıköy Mahallesi ve çevre mahallelerden gelen kadınlara çeşitli dallarda eğitimler veriliyor. Kurslara katılan kadınlar aldıkları eğitimler sonrası ürettikleri el emeği göz nuru ürünler sayesinde gelir sağlıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatlarıyla kurulan merkeze devam eden 227 kursiyer aldıkları eğitimler sonucunda yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
Kadıköy Mahalle Kültür ve Yaşam Evi Müdürü Berna Şimşek, merkezde verilen eğitimlerin kadınların boş zamanlarını değerlendirmeleri adına çok yararlı olduğunu söyleyerek, 'Samsun'da kadınlar için yapılan çok kıymetli bir merkez burası. Bulunduğumuz mahalle ve çevre mahallelerden gelen 227 kursiyerimize öğretmenlerimiz tarafından çeşitli kurslar veriliyor. Verilen kurslarla birlikte kendilerini geliştiren kursiyerlerimiz burada öğrendikleri bilgilerle ürettikleri ürünleri satarak kendilerine gelir elde edebiliyorlar. Boş zamanlarını değerlendirmek, kendisini geliştirmek isteyen herkesi Kadıköy Mahalle Kültür ve Yaşam Evi'ne bekliyoruz' diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Mahalle Kültür ve Yaşam Evi'nde verilen kursların arasında, kazaziye (takı tasarım), resim, pilates, quilling (kağıt kıvırma), okuma-yazma, aşçılık, El Sanatları (Brezilya nakışı, Türk işi, Hesap işi, Antep işi-hardangel, kurdele nakış, tel kırma, boyutlu nakış, altın işi, punç nakışı, iğne oyası, şiş örgüsü, firkete, mekik oyası, elde Çin iğnesi) ve dekoratif el sanatları (mis sabun, kokulu taş, kokulu mum, kağıt rölyef, filografi, gazeteden sepet, ahşap süslemeler, seramik çiçek, seramik bebek, taş bebek, keçe çalışmaları, ahşap yakma) gibi çok sayıda kurs yer alıyor.