Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaretinde konuşan Ürdünlü iş adamları, iktisadi ve ticari ilişkileri geliştirmek adına Samsunlu iş adamlarıyla işbirliği kurmak istediklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile 'kardeş şehir' protokolü imzalamak için kente gelen Ürdün'ün Zarga Belediyesi heyetinde yer alan iş adamları, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, iş adamlarıyla bir araya geldi. Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Yalgın'ın karşıladığı Ürdünlü işadamları heyeti, Samsunlu işadamlarıyla tanışarak, işbirliği fırsatlarını görüştü.

Ziyarette konuşan Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Samsun'u Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı olarak tanıttı. Samsun'un öne çıkan alanları ve sektörleri hakkında misafirleri bilgilendiren Mustafa Kemal Şahin, 'Karadeniz Bölgesi'nin ilk büyükşehri olan Samsun gerek konumu, gerekse sahip olduğu lojistik imkanları nedeniyle bölgenin en önemli kenti, ülkemizin kuzeye açılan kapısı konumundadır. Biri gıda alanında ihtisaslaşmış olmak üzere beş organize sanayi bölgesi bulunmaktadır ve üretim çeşitlilik arz etmektedir. Ancak bölgede daha çok ana metal sanayi, gıda, mobilya ve medikal alet üretimi öne çıkmaktadır. Samsun gerek sanayi üretim altyapısı, gerek lojistik imkanları gerekse turistik öğeleri ile Karadeniz Bölgesinde önemli bir aktördür. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentimizin ekonomik bağlamda gelişimi adına pek çok proje yürütüyoruz. Kente kazandırılan Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, Teknopark ve yakın dönemde tamamlanacak olan Lojistik Köy kentin yatırımlar bağlamında cazip kılacak olan unsurladır. Öte yandan üretim imkanlarının ve kapasitelilerinin artırılması yönünde sektörel odaklı projelerimiz de var. Malumunuz bölgedeki siyasi istikrarsızlığın olumsuz etkilerine rağmen Orta Doğu Bölgesi'nin yükselen pazarlarından biri olan Ürdün, ülke ekonomisinin dış dünyaya entegrasyonu yönünde ekonomik reformlarını sürdürmüştür. Türkiye ve Ürdün arasındaki dış ticaret hacmi her geçen yıl büyümektedir. Biz de her geçen gün gelişen bu ilişkiye katkı vermek ve bu pastadan kentimiz adına pay almak üzere elimizden geleni yapmaya hazırız' dedi.

"Ürdün yabancı yatırımcılar için avantajlı ve güvenli bir ülke"

Samsun'da bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Ürdün'ün Zarga Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Emad Abu Al Bandoura, Samsunlu iş adamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Ürdün'ün yabancı yatırımcılar için güvenli ve avantajlı bir ülke olduğunu belirten Emad Abu Al Bandoura, 'Zarga Ticaret Odası, Amman'dan sonra Ürdün'ün en büyük Ticaret Odası. 11 bin üyemiz var. Samsunla kardeş şehir olmak için buradayız. Ürdün ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok eskilere dayanıyor. Özellikle 2009 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşması ilişkilerin daha da gelişmesinde önemli rol oynadı. Ürdün yatırım anlamında çok uygun bir ülke. Yabancı yatırımcıların haklarını savunacak kanun hem hukuklarımız var. Kısacası ülkemiz yabancı yatırımcılar için gayet güvenli bir ülke. Ürdün'de Asyalı çok sayıda başarılı yatırımcı var. Çevremizde çok sıkıntılı ülke olmasına rağmen Ürdün yatırımcılar için gayet güvenli bir ülke. Ekonomimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Ayrıca, dünyadaki gelişmelere paralele uygun adımlar attı ve atmaya da devam ediyor. Türkiye ile iktisadi ve ekonomik ilişkileri daha da çok geliştirmek istiyoruz. İnşallah yapılacak işbirlikleriyle iki şehir işadamları arasında güzel bir köprü kurulacaktır. Biz buna inanıyoruz' diye konuştu.