Gaziantep'te bir düğün salonunda bombalı saldırı meydana geldi. Olayda yaralananların olduğu bildirilirken, bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, terör örgütleri tarafından bir düğün salonuna saldırıda bulunulduğunu, 112 ekiplerince yaralılara ilk müdahalenin olay yerine yapıldığını belirtti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'da Gaziantep'te bir düğün salonuna yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör örgütleri tarafından Akdere Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda menfur bir saldırıda bulunulmuştur. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekiplerince yapılmıştır. Sağlık personelleri göreve çağrılmıştır. Olayın detayları belli oldukça açıklama yapılacaktır" dedi.

İLK BELİRLEMELERDE 30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 94 YARALI

Sokak düğününe yapılan bombalı saldırıda, Reuters Haber Ajansı ilk belirlemelerde 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'dan fazla yaralı olduğunu bildirirken, patlamanın boyutu gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıktı. Gaziantep Valiliği'nin açıklamasına göre, hain saldırıda 30 vatandaş hayatını kaybederken, 94 kişi yaralandı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiği bildirildi. Açıklamada, "20 Ağustos 2016 Cumartesi günü akşam saatlerinde Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesinde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yüce Türk Adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" denildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 50'YE YÜKSELDİ

Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, "İlimizde 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz" denildi.

ERDOĞAN: 51 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 61 YARALININ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki saldırıyı 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı. Erdoğan saldırıda 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 yaralının ise tedavisinin sürdüğünü belirtti.