Kırklareli'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan zabıt katibi Sinan Ç., sınavdan önce soruları gördüğünü, örgüte her ay 125 TL himmet verdiğini, artık vermek istemediğini söylediğinde de tehdit edildiğini itiraf etti.

Sinan Ç.'nin örgüt abisinin kendisini, "Cemaate verdiğin bu para ailene göndereceğin 1000 liradan daha hayırlıdır. Allah bir tokat atar yamulursun, ya senden ya ailenden çıkar bir şekilde" şeklinde tehdit ettiğini anlattı.

Kırıklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 21 zabıt katibi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphelilerden Sinan Ç., itiraflarda bulundu. Sinan Ç.'nin ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

Zabıt katipliğine alım olacağını öğrendikten sonra Kırklareli adliyesine başvurmam istendi. Orada klavye çalışan adayları Silivri, Edirne, Çorlu, Kırklareli, Tekirdağ gibi yerlere küçük gruplar halinde başvuru için dağıttılar. Klavye sınavı 30 Mart 2013 tarihinde yapılacaktı. Bu nedenle 26 Mart'ta Çorlu'da ilkokul öğretmeni olarak bildiğim Bilal isimli şahısla beraber akşam saatlerinde Kırklareli'ne geldik ve beni burada bir yurda yerleştirdi. Benimle birlikte değişik yerlerden gelen ve klavye sınavına girecek olan toplam 10 kişiydik. Bazılarını aynı evde kaldığımız için tanıyordum.

SINAV METNİ AYNI ÇIKTI

29 Mart akşamı yani sınavdan bir gün önce yurda Uğur olarak kendini tanıtan sonradan asıl adının Onur E. olduğunu öğrendiğim şahıs geldi. Bizlere 10 adet metin verdi ve bunlardan bir tanesi yarın sınavda çıkacak olan metin olduğunu, sürekli olarak bu metne çalışmamızı istedi. Biz de bütün gece metinlere çalıştık. Ertesi sabah 30 Mart'ta klavye sınavına girdik ve 3 dakikada 90 kelime net yaparak sınavı kazandım. Sınavda bize sorulan metin, Onur'un bize vermiş olduğu 10 metinden biriydi.

YOKSULLARA GİDECEKMİŞ

Hakan A. bizlere hitaben işe girdiğimiz takdirde cemaate yardım olarak himmet adı altında ilk maaşımızı vermemiz, akabinde her ay düzenli olarak yardımda bulunmam gerektiğini söyledi. Bu toplanan paraların yoksul ailelerin çocuklarına yardım olarak gideceğini söyledi. Sınavı 5 arkadaşla kazandığımızı öğrendik.

HER AY 125 TL HİMMET

Bunun üzerine Onur E. bize Kırklareli'nde ev buldu. Hakan A., ilk maaşımızı üçümüzde verdikten sonra her ay maaş aldığımız zaman 125 TL himmet vermeye başladık. Her ayın 15'inde maaş aldığımız için takip eden ilk günlerde mutlaka toplantı olurdu ve gerek bizim evimizde yapılan toplantılarda gerekse diğer evlerde bulunanlar paraları elden Hakan A.'ya verirdi.

TEHDİT ETTİLER KOPAMADIM

17-25 Aralık olaylarından sonra Hakan A., yaptığı haftalık toplantılarda, toplantının konusu siyasi içeriğe dönüşmeye başlamıştı. Aylık olarak toplanan 125 TL parayı 2014 yılının ilk birkaç ayı verdikten sonra vermek istemediğimi söyledim. Hatta bu evden taşınmak istediğimi söylememe rağmen Hakan A., bana ve aileme zarar vereceklerini söyleyerek tehdit etmesi nedeniyle tamamen buradan kopamadım.

Hakan A., toplantı sırasında cep telefonuma Bylock isimli mesajlaşma programı yükledi. 17-25 Aralık'tan sonra sildim. Hakan A. bu sefer de Tango'yu yükledi.

Bana 'cemaate verdiğin bu para ailene göndereceğin 1000 liradan daha hayırlıdır, dediler.