Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırıyla ilgili olarak, '15 Temmuzu planlayan odakla bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır. Bunun hiçbir şekilde herhangi bir farklılığı söz konusu değildir' dedi.

Beraberinde AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Kösoğlu ve Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte Sivil Toplum Örgütleri'nin temsilcileri ve basın mensuplarıyla sahilde bir teknede bir araya gelen Bakan Soylu, kahvaltı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Soylu, bu saldırının ülkemizi derin üzüntüye sevk etiğini söyledi. Bakan Soylu, 'Dün akşam ülkemiz yine alçak ve menfur saldırıyla karşı karşıya kaldı. Medeniyetimizin incisi olan memleketimizin bir medeniyet merkezi olan Gaziantep'in böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması ülkemiz insanını derin bir yasa sevk etmiştir. Özellikle orada rahmete kavuşan bütün vatandaşlarımıza Cenabı-Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine yakınlarına ve ülkemize başsağlığı temenni ediyoruz. Yine aynı zamanda bu hain saldırıda, insanlık dışı saldırıda yaralananlara da acil şifalar temenni ediyoruz. Olayın olduğu saatten itibaren devlet bütün gücüyle beraber meselenin üzerindedir. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki bu saldırıların amacı bellidir. Bu saldırıların hedefi bellidir. Bu saldırıların istikameti bellidir. Ama Türkiye'nin amacı bellidir, Türkiye'nin hedefi bellidir ve Türkiye'nin istikameti bellidir. 15 Temmuzu planlayan odakla bu saldırıları tertip eden odak aynı odaktır. Bunun hiçbir şekilde herhangi bir farklılığı söz konusu değildir. Bunlar, uzun zamandır Türkiye'nin üzerine oynanan oyundur, şeytani planlardır. Kurgular ve gerek Ortadoğu'ya gerek içinde bulunduğumuz Anadolu coğrafyasına yönelik mühendislikler hep aynı kaynaktan beslenmektedir. Türkiye'de bir güç denemesi ortaya konulmaktadır ama bunu masum insanlar üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bu hainliktir'

"Timsah gözyaşları dökenleri unutmadık"

Yıllarca Balkanlar'da insanların katledilmesine seyirci kalanların gözyaşlarını unutmadıklarını kaydeden Soylu, 'Yıllarca Balkanlar'da, Bosna'da insanların katledilmesine seyirci kalanların timsah gözyaşlarını bugün biz unutmadık. Bugün ülkemize yönelik girişilen her saldırıdan sonra o sahte gözyaşlarını, sahte taziye mesajlarını ortaya koyanların aslında bu olaylarla ne kadar bağlantılı olduklarını da biliyoruz. Ama milletimiz feraset sahibi bir millettir. Bu acıları birlikte göğüslemeyi bilebilecek kadar güçlü iradeye sahip bir millettir. Bu güçlü iradesini her daim ortaya koymaktadır. Özellikle milletimize ve milletimizden beklentilerimiz şunlardır. Bugüne kadar nasıl metanetle, sabırla ve büyük bir ferasetle bu meselelere yaklaşılmışsa bugünden sonra da ortak acımızı yine aynı anlayışla kavramaktır. Bunun böyle olacağına da inanıyorum. Gaziantep bizim büyük mücadele şehrimizdir. Ama aynı zamanda bulunduğu coğrafi itibariyle ve ekonomik gücü itibariyle Türkiyemiz için ülkemiz için çok önemli bir şehirdir. Gaziantep'deki hemşehrilerimize buradan Trabzon'dan geçmiş olsun hem de başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Özellikle sabırlı olmalarını, birbirlerini daha da kucaklamalarını, birbirlerini anlamalarını, bu terörün hedefi olan aramızda çıkarmaya çalıştıkları bu kirli planlara hiçbir şekilde ve hiçbir surette bu provokasyonlara gelmemelerini istirham ediyorum. Bir düğün gecesi bir düğün anında bir mutluluk anında bu davranışın bu yapılanın büyük caniliğin ne anlama geldiğini hepimiz net bir şekilde biliyoruz. Hayatın olağan akışını bertaraf etmek istiyorlar. İnsanlarımızı sürekli mütereddit halde bırakmak istiyorlar. Ama buna yönelik olarak bu coğrafyanın var olduğu günden itibaren bu coğrafyada bu mücadelelerin bu milletin kudreti ve kuvvetini de devam ettiğini biliyoruz. Allah milletimizin yardımcısı olsun' diye konuştu.

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra Akyazı Stadı'na giderek burada yapılan çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.