Ordu'nun Ünye İlçesi Günpınarı Mahallesi'nde yaşayan Arzu Esen (35) rahatsızlanınca, eşi Hasan Esen ile Ünye Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Serviste yattığı sırada kalbi durmak üzereyken sezaryenle bebeği alınan anne Esen, yaşamını yitirdi. Kesin ölüm nedeninin tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Esen'in cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

ACİL SERVİSE GELDİ
Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, yaptığı açıklamada, 28 haftalık hamile olarak hastanenin acil servisine gelen Arzu Esen'in, hamileliğine ilişkin bugüne kadar Ünye Devlet Hastanesi'nde herhangi bir tetkik yaptırmadığını belirterek, "Kendisinin ilçedeki özel bir hastanede tetkiklerini yaptırdığını öğrendik" dedi.

OTOPSİ YAPILACAK
Serviste yatan annenin kalbi durmak üzereyken, yatak başında doktorlar tarafından sezaryenle bebeğinin alınıp Samsun'da özel bir hastaneye sevk edildiğini anlatan Küçükoğlu, "Savcılık kararıyla annenin cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi" ifadesini kullandı.

DOKTORA GİTMEDİ
Arzu Esen ile yaklaşık 2 yıl önce evlenen bedensel engelli eşi Hasan Esen (40), eşinin 3 gün önce sol omzunun arkasında ağrı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Hanımıma 'doktora gidelim' dediğimde 'acilde ne yapacaklar bana?' diyerek gitmedi. Pazar gününe kadar bekledik, ağrıları artınca pazar akşamı Ünye Devlet Hastanesine gittik. Tomografiye aldılar, pazar akşamı bir komşumuzla birlikte hastanede kaldı. Pazartesi sabahı aradım, iyi olduğunu söyledi. Hastaneye gittiğimde testler yapıldı, tekrar tomografiye götürüldü. 'Rahatsızlığın var mı?' dedim, 'sol kolum ağrıyor, başım dönüyor' dedi. Hemşireyi çağırdım, beni dışarı çıkardılar. 'Eşin rahatsızlandı, ağırlaştı' dediler. Eşime kalp masajı yapmaya başladılar. Sezaryenle oğlum dünyaya geldi ancak eşim vefat etti."

Esen, "Berat Osman" ismini verdikleri bebeğinin Samsun'da yeni doğan ünitesinde yattığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.