Tekkeköy'ün ismini dünyaya duyuran ilçenin gururu milli sporcu Ömer Faruk İlkin Hollanda'da yapılan dünya çocuk oyunlarında cirit atmada dünya birincisi, gülle atmada ise dünya üçüncülüğü ile 2014 2015 Türkiye cirit ve gülle atma şampiyonluklarına sahip.

Ağabeyi Enes İslam İlkin ise U 16 Akademi Ligi'nde oynuyor ve 11 kez milli olan futbolcu, 18 Ocak 2016'da İzmir'de oynanacak Ege Kupası'nın karmasına katılacak. İki kardeş başarıları ile ailesinin ve ilçenin gururu olmaya devam ediyor.

'ONLARLA GURUR DUYUYORUZ'

İlçenin adını cihana tanıtan, dünya ve Türkiye şampiyonluklarının yanında birçok başarıya ve madalyaya sahip Tekkeköy, Samsun ve ülkenin gururu milli sporcu kardeşlerle bir araya geldiklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Ömer Faruk İlkin ve Enes İslam İlkin kardeşler başarıdan başarıya koşarak bizleri en iyi şekilde temsil etmekteler. Ömer Faruk İlkin kardeşimiz cirit ve gülle atmada dünya ve Türkiye şampiyonu. Aynı zamanda birçok madalyaya sahip. Bizleri dünyada en iyi şekilde temsil ederek şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandırıyor. Yine abisi Enes İslam İlkin kardeşimizde U 16 Akademi Ligi'nde milli futbolcu. Gerçekten ailelerini kutluyorum. Böyle altın gibi milli sporcular yetiştirmişler. Biz de kardeşlerimiz ile bir araya gelip tebrik ederek, başarılarının devamını diledik. En kısa zamanda da kardeşlerimizi en iyi şekilde ödüllendireceğiz. Gelecek nesillerin sportif faaliyetlerde bulunması ve başarılara imza atması bizlerin öğüneceği en büyük gurur kaynağı olacaktır. Her zaman onların ve sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.

Baba Cemil İlkin ise, 'Çocuklarımızın başarısı için her türlü imkanları seferber ediyoruz. Onların böyle büyük başarılar kazanması bizleri mutlu ediyor' ifadelerini kullandı.