MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Altınkaya Baraj Gölü nedeniyle Vezirköprü'ye bağlı suyun karşı tarafında bulunan mahallerde yaşayanların, ilkel sal ve sandallarla ulaşım sağlamaya çalıştıklarını, bu durumda can ve mallarından olacak şekilde mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Usta, acil durumlarda ise ambulans veya itfaiye gibi araçların bu mahallelere ulaşamadıklarını kaydetti. Konunun hayati önem taşıdığını belirten Usta, sorunun bir an önce çözülmesi amacıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdiğini söyledi.

BAKAN ALA'YA SORDU
Kayabaşı Mahallesi'nin Havza'ya 20 kilometre, Havza'dan Vezirköprü'ye ise 30 kilometre olduğunu hatırlatan Usta, "Kayabaşı Mahallesi'nden Vezirköprü'ye gitmek için 50 kilometre yol kat edilmesi gerekmektedir. Oysa Değirmenyanı mevkiinde İstavlos Çayı üzerine zaten projesi olan bir köprü yapılması halinde Vezirköprü ile Kayabaşı Mahallesi arasındaki mesafe 15 kilometreye düşecek, Vezirköprü'nün Aydoğdu, Tekekıranı, Boğazkoru, Güder ve Bahçekonak Mahalleleri ile olan ulaşım da kolaylaşmış olacak. Bu konuyla ilgili olarak
projesi çizilmiş olan ve Havza İlçesi Kayabaşı Mahallesi'nin Vezirköprü'ye ve Vezirköprü'nün mahallelerine ulaşımının çok daha kısalacağı söz konusu köprünün ne zaman yapılacağı sorusunu İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdim" dedi.