CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, ilçe başkanlarıyla biraraya geldi. Çanakkale ve Nevşehir il başkanları toplantısının ardından, genel bir değerlendirme ve bilgilendirme yapmak üzere ilçe başkanlarıyla biraraya gelen Akcagöz, 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Yenikapı mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan 12 maddelik manifestoyu tüm ilçe örgütlerinin, gerek stand kurarak, gerekse mahalle toplantıları yaparak bizzat halka anlatacağını belirten Tufan Akcagöz, "Ülkeyi bu karanlık sürece biz getirmedik. İtiraf ettikleri gibi, bu hain örgütü devletin içine yerleştiren bizzat kendileridir. O halde biz de, bu badireden çıkış yolunu, yani 12 maddelik manifestomuzu halkımıza anlatacağız. Ülkenin başını belaya sokan biz değiliz ama kurtuluş reçetesi bizim elimizdedir" dedi.

KANDIRILMAK SUÇ ORTAKLIĞINI ORTADAN KALDIRMAZ

AK Partili siyasetçilerin bir kısmının itiraflarının, adeta suç ortaklığının ifşası niteliği taşıdığını belirten Akcagöz, "Kandırıldım diye savunma olmaz. Uyuşturucu ticareti yaptım ama kandırıldım demek ne kadar komikse, bu da öyle. Hem, kandırılmak, suç ortaklığını ortadan kaldırmaz. Her kim bu yapıyla ortaklık yaptıysa, bağımsız yargı önünde hesap vermeden, izlediğimiz ve beklediğimiz tertemiz demokratik yapıya sahip olmamız da mümkün değildir" diye konuştu.

MANİFESTOYU HATIRLATTI

Akcagöz, 12 maddelik Yenikapı Manifestosu'nu hatırlatarak şunları söyledi: "Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayalım. Siyasette özeleştiri yapmalıyız, bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız var. Geçmişi iyi tahlil etmek gerekiyor. Tarihi tekerrür ettirmemeliyiz. Devletin inşasında liyakat sistemini esas almalıyız. Her şartta demokrasiye sahip çıkmalıyız. Milletin iradesi üzerindeki her türlü gölgeye son vermeliyiz. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız. 15 Temmuz akşamı TBMM dik durarak parlamentoyu terk etmedi. Kurtuluş Savaşı'nı nasıl yönettiyse bir darbeyi püskürttü. Medyanın özgürlüğü. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı. Laikliğin ne kadar önemli olduğunu gördük. Demokrasinin güçlenmesine sadece bugün için değil, gelecekte de katkı vermek zorundayız. Mutlaka ama mutlaka sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir. Balyoz ve Ergenekon gibi, geçmişin mağdurlarına haklarını, itibarlarını iade edelim."