Usta Öğretici Gülizar Çakmak Üçüncü ve kursiyerlerinin el emeklerinin görücüye açıldığı karma sergiye İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesme, Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Belediye Daire Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesi öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye olarak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı 4 farklı kültür merkezinin mahallerde açılan 80'i aşkın kursta 3 binin üzerinde kursiyere eğitim verdiklerini söyledi.

Açılış için son hazırlıkları tamamlanan Derebahçe Sosyal Tesisi'nde yeni kurslar açacaklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, 6 dönümlük alana inşa edilen içerisinde toplantı ve düğün salonunu barındıran gençler için bilgi evleri olan Derebahçe Sosyal Tesisi'nde bayanlar için yeni kurs sınıfları ile spor yapılabilecek fitness salonu yapıldığını ifade etti.

Konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesini katılımcılarla birlikte kesen Başkan Tok, sergi salonunda görücüye çıkan tüm ürünleri inceledi. Sergi gezisinin ardından Eğitmen Gülizar Çakmak Üçüncü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'a girişini anlatan 3 boyutlu kağıt rölyef tabloyu hediye etti.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi usta öğreticisi Gülüzar Çakmak Üçüncü ve kursiyerlerinin hazırladıkları sergi 28 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.