PEÇKO Fırın sahiplerinden Gökhan Sarıçam 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin ve Samsun'un durumunu değerlendirdi. Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu kaydeden Sarıçam, 'Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Ekonomiye destek veren kişiler olarak bizimde bu taşın altına elimizi koymamız lazım. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Artık daha fazla çalışma zamanı' dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşananları ve bu sürecin ekonomik etkilerini anlatan PEÇKO Fırın sahiplerinden Gökhan Sarıçam Haber Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı. Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu kaydeden Sarıçam, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Ayşe Kuşcu: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplumsal bir mutabakata varıldı. Bu durumu, yani yeni Türkiye'yi nasıl tanımlarsınız?

Gökhan Sarıçam: Öncelikle çok kötü bir süreç geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. Allah bir daha böyle bir gece yaşamamızı nasip etmesin. Ülke olarak çok üzüldük. Bu süreç bize çok iyi bir ders verdi. Kendimize gelmemizi sağladı. Hatta en önemlisi, birlik beraberliğimizin çok önemli olduğunu hatırlattı. Bu ülkenin başında olanlar ve üst düzey yöneticilerin birlikteliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını bir kez daha resmi olarak ortaya koydu. Bu da Türk halkına, ayrı bir güç vermiştir. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra, tüm Türkiye sokağa döküldü. Tüm dünya birlik ve beraberliğimizi ve Türk gücünü bir kez daha gördü. O geceden sonra alınan kararların çok yerinde olduğunu belirtmek isterim. Yaptığımız işten dolayı insanların nabzını tutabiliyoruz. Halkımızda ister istemez bir endişe var. Bu endişeleri giderebilmek için. Ülkenin tepeden tırnağa büyük bir temizliğe ihtiyacı var. Bu temizlik için geç kalındığını bile söyleyebilirim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, bu iş bizim için çok kötü olmuştur. Ama aslın da çokta hayırlı olmuştur. Türkiye bugün bir Mısır, Suriye, Irak, İran Afganistan ya da Pakistan değil. Kimse de öyle sanmasın. Biz çok şey atlattık. Ancak ülkemiz çok güçlü bir ülkedir. Bunu da atlatacağız.

Ayşe Kuşcu: Halkın demokrasiye ve devlete ne kadar güvendiğini gördük. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gökhan Sarıçam: Meydanlarda çok güzel bir birliktelik sergiledik. Biz de Cumhuriyet Meydanı'nda bu hain girişime karşı halkımızla kol kolaydık. Devletimize ve hükümetimize şuan kesinlikle tam destek vermemiz gerekiyor. Bu anlamda halkımızla gurur duyuyorum. Tüm partiler ve tüm halk tek vücut olduk. Ve olmaya da devam edeceğiz.

Ayşe Kuşcu: Bu girişimin ekonomiye yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gökhan Sarıçam: Bu girişimin çok büyük olumsuz yansımaları olmuştur. FETÖ'ye destek veren çok sayıda iş adamı var. Bu iş adamlarının çalışanları işsiz kaldı. Özellikle bu olaydan 6 ay sonra ekonomik olumsuzluklar daha da ortaya çıkacak. Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, bu işin altından çok güzel bir şekilde kalkacaktır. Ve çok daha güçlenerek tüm dünyanın karşısına çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti öyle bir asırlık olan bir ülke değil. Osmanlı'dan beri, bu ülke güçlü bir şekilde var olmuştur. Ekonomik olarak da yeniden toparlanıp, güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Ayşe Kuşcu: Fırın ve pasta sektörü nasıl etkilendi?

Gökhan Sarıçam: Sektör olarak ister istemez etkilendik. Ancak çok fazla sarsıldığımızı söyleyemem. Çünkü insanlar yemek yemek zorunda. Bu anlamda satışlarımız da sıkıntı olmadığını söyleyebilirim.

Ayşe Kuşcu: PEÇKO olarak neler yapıyorsunuz?

Gökhan Sarıçam: Şu anda mevcut durumumuzu korumaya çalışıyoruz. Yeni yatırımlar yapmıyoruz. İstihdamda asla azalmaya gitmiyoruz. İşçi çıkarmaya karşıyım. İnsan kaybetme taraftarı değiliz. Ekonomiye elimizden gelen desteği veriyoruz. Ve vermeye devam edeceğiz. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Ekonomiye destek veren kişiler olarak bizim de bu taşın altına elimizi koymamız lazım. Bu, bizim vatandaşlık görevimiz. Artık daha fazla çalışma zamanı.

Ayşe Kuşcu: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Gökhan sarıçam: Öncelikle çok güçlü olmalıyız ki düşmanımızı çok daha çabuk bertaraf edelim. Allah hükümetimizin ve devletimizin yardımcısı olsun. Türkiyemiz daha da güçlenerek yoluna devam edecektir.

Ayşe KUŞCU