Samsunspor, U21 Ligi'ne galibiyetle başladı. Kırmızı beyazlılar, Adana Demirspor mücadelesinde 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen Batuhan Usta, Furkan Yıldırım ve Doğuş Kalyon penaltıdan attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

GALİBİYETLE BAŞLADI

Samsunspor, U21 Ligi'nde Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Çarşamba İlçe Stadı'nda ilk devresi golsüz geçen maçta Adana ekibi, 63. dakikada Alperen Soylu ile öne geçti. Yediği golün şokunu erken atlatan Samsunspor, 65'te Batuhan Usta 75'te Furkan Yıldırım ve 89. dakika Doğuş Kalyon'un penaltı golüyle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Maçı izleyen Samsunspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Fedayi Aksoy, skor değil oyuncu merkezli altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Samsunspor'un tüm yaş kategorilerinde oyun mantalelitesini ve oyuncu gelişimini ön planda tutuyoruz. Oyuncu merkezli çalışmalarımızın sonunda, A takımımızda oynayan gençlerimiz altyapının doğru yolda olduğunu gösterdi." diye konuştu.

KALİTELİ OYUN SEVİNDİRİCİ

Samsunspor U21 takımı antrenör Recep Sermet Boyar, yenik duruma düşmelerine rağmen galip gelmelerini sevindirici olduğunu belirterek, "Karşılaşma boyunca sahada hakim bizdik. U19 takımından ve U17 takımından oyuncularımızın da forma giydiği maçta bizi sevindiren, golü yedikten sonra hiçbir şekilde demorelize olmadan galibiyeti yakalamamız oldu. Skora bakımıyoruz. Oynadığımız oyuna ve A takıma oyuncu kazandırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Samsunspor'un alt yapıdan yetişen kendi çocuklarından faydalanması için çaba sarf ediyoruz. Futbol okulundan U21 takımına kadar başka düşüncemiz yok." diye konuştu.

Tugay BAŞSAN