Samsun Kazım Özdemir İlkokulunda görev yapan Emin Erdoğan, kağıt atıklarını değerlendirilmesinde öncülük yapmak amacıyla çalışma başlattı.

Önce gazete kağıtlarından küçük hediyelik eşyalar üreten Erdoğan, daha sonra broşür, katalog ve ambalaj atıkları kullanarak tablo yaptı.

HEDİYELİK EŞYALAR YAPIYOR
Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de de geri dönüşüme ilginin arttığına işaret ederek, "Aslında geri dönüşümden tablo yapmayı planlamamıştım. Derslerde öğrencilere atıklardan küçük küçük hediyelik eşyalar yapıyordum. Eşimi 10 yıl önce kaybettim. O sıkıntılı dönemde bir meşgale edinmek istemiştim. Böylece atıkları kullanarak bir şeyler yapmaya başladım" dedi.

TASARRUF BİLİNCİ OLUŞMALI
Kağıt ve karton üzerinde çalışmaya yoğunlaştığını, daha sonra marketlerdeki katalog ve broşürlerin renkli olmasının dikkatini çektiğini belirten Erdoğan, bu materyalleri kullanarak tablo yapmaya başladığını anlattı.

Arkadaşlarının ve öğrencilerinin topladıkları kağıt atıklarını kendisine getirdiğini ifade eden Erdoğan, "Sadece kağıtlarla çalışıyorum ama bunu geliştireceğim. Plastik atıklarla kağıtları bir araya getireceğim. Atık maddelerin evde görsel dekoratif olarak kullanılabileceğini göstermek istiyorum. Öğrencilere atık ve tasarruf bilincini yerleştirmek istiyorum" diye konuştu.

Erdoğan, kağıttan çok sayıda tablo yaptığını, tablolarını öğrencilerine göstermek için sergi açacağını sözlerine ekledi.

AA