Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaptıkları istihbarat çalışması neticesinde Samsun'un Çarşamba ilçesinde, 31 yaşındaki C.K. ve 30 yaşındaki E.E. adlı zanlıların uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. Ekipler, şüphelilerin birisi yazlık iki ayrı ev kiraladıklarını ve bu evleri uyuşturucu imalathanesi haline getirip esrar yetiştirdiklerini tespit ederek, evlere eşzamanlı baskın düzenledi.

Kurtuluş Mahallesi Şirin Sokak üzerindeki yazlık evde arama yapan ekipler, 14.24 gram ayrı ayrı poşetler içerisinde esrar maddesi, 11 ayrı saksı içerisinde 11 adet kenevir bitkisi, kenevir bitkilerini nemlendirme, ısıtma ve aydınlatma amacıyla üzerlerine kurulmuş 3 adet trafo, buhar makinesi, ısı ve nem ölçme cihazı, ışıklandırma aparatları, plastik 3 adet tüp içerisinde bir miktar kenevir bitkisi tohumu, tarımsal ilaçlar ve C.K. adına düzenlenmiş satış faturaları ele geçirdi.

Şüphelilerin Kirazlıkçay Mahallesi'ndeki bir apartmanda kiraladıkları dairede ise poşetler içinde 376.1 gram esrar, esrar maddesi paketlemede kullanılan ağzı kilitli boş poşetler, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 32 adet 9 mm fişek ele geçirildi. İki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan C.K. ve E.E., 'uyuşturucu ticareti yapmak ve 6136 sayılı Silah Kanunu'na muhalefet etmek' suçlarından bugün Çarşamba İlçe Adliyesi'ne sevk edildi.

Bayram OK