Harmandaki fındığı için nöbet tutan fındık üreticisi Okan Gürsoy, geçen yıllara göre topladıkları fındıkların 4'de 3'nün olmadığını belirterek, 'Bu sezon verimli bir hasat geçmedi. Maalesef beklediğimiz fındığı alamadık, geçen yıllara göre çok daha düşük bir rekolte oldu. Onun için bu sene fındığın zirve bir fiyat beklentimiz var. Fındık fiyatlarının ilerleyen günlerde arz ve talebe göre 30 TL civarında olacağı yönünde iddialar var. Biz de bu umutla fındığımızı gece gündüz uyumadan nöbetleşe bir şekilde bekliyoruz' dedi.

Fındık fiyatları 30 TL'yi görebilir

'Fındıkta zirve fiyat bekliyoruz'

Giresun'da fındık üreticisinin fiyat beklentisi için bu sene zirve bir fiyat olacağını söyleyen Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ise 'Bu sene rekolte düşüklüğünden dolayı pazara inen fındık yok denecek kadar az. Önceden kamyonlarla gelen fındık artık taksi bagajlarında gelmeye başladı' ifadelerini kullandı.

'Fındık az olduğu için üretici fındığı satmak istemiyor' diyen Karan,' 2 tonluk bahçeden 100 kilo fındık alan üretici fiyat yükselsin mantığı ile bekliyor. Şuan 14,5 TL'ye kadar fındık serbest piyasada alınmaya başlanıldı ama bu üreticiyi çok fazla memnun etmediği için pazara fındık getirmiyor. Yok denilecek kadar az olan fındığın ilerleyen zamanlarda zirve fiyat yapacağını düşünüyoruz. Bizim üreticiye çağrımız sadece kafasındaki fiyat oluşunca satsınlar, emanete fındık vermesinler' diye konuştu.