Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, Adana Demirspor maçı sonrası genç futbolcuların durumunu değerlendirdi. İyi yolda olduklarının altını çizen Korukır, gelecek hakkında ise olumlu açıklamalarda bulundu.

'100 dakika oynanan maçta 100 kere maç durdu'

100 dakika oynanan maçta 100 kere oyunun durmasının maça tempo kazandırmanın önüne geçtiğini belirten Teknik Direktörü Engin Korukır, 'Rakip kim olursa olsun sezonun ilk maçı her zaman zor geçer. Rakibimizin ve bizim transfer yasağımızın olması çok enteresan bir maç oynamamıza neden oldu. Rakibimiz keşke sahaya as kadrosuyla çıksaydı. Belki öyle olsaydı rakip daha çok atak yapmayı ve kalemize gelmeyi düşünecekti. Durum öyle olmayınca oyun çok değişti. Yenilmemek için sahaya çıktıkları dizilişlerinden de belliydi. 100 dakika oynanan maçta 100 kere maç durdu. Böyle oluna da siz ne kadar tempo yapmaya çalışırsanız çalışın, oyun durduğu zaman soğuma oluyor' diye konuştu.

'Oyuncularımın fiziksel güçlerinden çok memnunum'

Fiziksel olarak iyi bir noktada olduklarının altını çizen deneyimli teknik adam Engin Korukır, 'Oyuncularımın fiziksel güçlerinden çok memnunum. Rakip kim olursa olsun, oyuncularım devamlı hücumu düşündü. Fiziksel olarak iyi durumda olmamız, maçın skorundan daha önemliydi bence. Bunları devam ettirdiğimiz sürece skor da ortaya çıkacaktır. Çok fazla gol pozisyonu bulduk. 13 korner kullandık. Bu da çok fazla hücum yaptığımızı gösteriyor. Keşke oyun oynanırken çok fazla durmasaydı. Oyunun durması bizim aleyhimize oldu' şeklinde konuştu.

'Ramazan Özcan'da ışık gördük'

Genç oyuncular arasından öne çıkan Ramazan Özcan'ın performansını da değerlendiren Erngin Korukır, 'Ramazan bizim genç oyuncumuz. Kampta kendisiyle çalışmaya başlayınca kendisinde bir ışık gördük. Genç oyuncuların hiçbirinin hakkını yemememiz lazım. Bu gençlerin çoğunu kampta tanıdık. Belki de ilerleyen zamanlarda 2-3 tane genç oyuncumuz daha ön plana çıkacaktır. Ramazan'ın böyle devam etmesini istiyoruz. Tabi ki bu performansı yeterli değil, üstüne biraz daha koyması lazım. Geldiği nokta işin başlangıcıdır. Başlangıçta ne kadar arzulu ve istekli olursa gelecek yıllarda kendisine çok daha iyi şeyler katacaktır' ifadelerini kullandı.

'Hepsi iyi niyetli'

Genç oyunculardan çok fazla bir beklenti içerisine girilmemesi gerektiğine dikkat çeken Korukır, 'Oyuncularımın hepsinden memnunum. En azından hepsi iyi niyetli. Sıkıntılarımız var. Ofansif manada çok daha fazla üretken olabilirdik. Ama elimizdeki mevcut kadro bu Ocak ayına kadar böyle devam etmek zorundayız. Genç oyunculardan çok üst seviyede bir şey beklemiyorum. Onlar kendi performanslarını ortaya koysunlar. İlk maçta bu tür sıkıntılar olacaktır. Burhan, Alperen, Enes, Ramazan, Halil İbrahim, Kemal, Berkay, Samet ve dolu genç oyuncumuz var. Bunların hepsinden faydalanacağız. Ama bunlardan çok büyük bir beklenti içerisinde olursak, onları da psikolojik olarak sıkıntıya sokarız. Üstlerine koyarak gideceklerini düşünüyorum' açıklamalarında bulundu.

'Hücum hattında alternatifimiz yok'

Hücum hattında fazla seçeneklerinin olmamasından yakınan deneyimli teknik adam sözlerini şöyle sonlandırdı:

'Ön tarafta alternatifimiz yok. Allah korusun ön tarafta oynayan oyuncularımızdan biri sakatlansa veya cezalı olsa alternatifimiz yok. Önde genç oyuncularımız var. Buna rağmen en büyük avantajımız fizik gücümüz. Ercan'da sakatlıktan yeni çıktı. Oyuncularımı çok fazla zorlamak istemiyorum. 5-6. haftadan sonra çok daha iyi bir takım olacağız. Taraftarımız da bize büyük bir destek veriyor. Böyle devam edersek yolun sonu iyi gözüküyor. Yeni Malatya deplasmanındaki maçta burada Adana Demirspor maçında oynadığımız futbolu oynayacağız. Artık puanlar bizim için çok önemli. Kapanalım ve defans yapalım gibi bir anlayışımız yok. Samsun'daki Samsunspor'u Malatya'da da izletmek istiyoruz.'

Samsunspor bu hafta deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.