Canik'te 2012 yılında düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Hikayeleri" projesi kapsamında 81 ilden 81 başarılı rol model kadın ile Canik'e gelen ve Başkan Osman Genç'in ilçede yaptığı çalışmalardan etkilenerek, projeden sonra 50 kişilik grupla Canik'e gelen Isparta'nın Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, bu sefer 20 kişilik grupla yeniden Canik'e geldi. Karadeniz turuna çıkan Bilgiç ve beraberindeki kadınlar, daha önce iki kez geldikleri Canik'e de uğramayı ihmal etmeyerek Belediye Başkanı Osman Genç'e konuk oldu.

Canik'i gezmek için gelen Ispartalı misafirlerine belediye olarak ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak 2012 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 81 ilden 81 rol model kadınımız ilçemizde güzel bir etkinliğe imza atmıştı. Değerli muhtarımız Kadriye Bilgiç'in ilçemizden etkilenmiş olduğunu bilmek ve sizlerle birlikte yeniden aramızda görmek son derece memnuniyet verici. Son 12 yılda yaptığımız çalışmalarla örnek olan ilçemiz, bölgenin ve Türkiye'nin de en hızlı gelişen ilçesi konumundadır" dedi.

Canik'te ilklere imza attıklarına işaret eden Başkan Genç, "Göreve başladığımızda makam kapımızı söktük. Bu bir ilktir. Yine Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni uygulamaya koyan ilk belediyeyiz. Vatandaşlarımız internetin olduğu her yerden belediyemize ulaşabiliyor ve hizmetlerden yararlanabiliyor. Karadeniz'in ilk ve en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. Açtığımız etüt merkezlerimizle Türkiye'de dershanelerin dönüşümüne model olduk. Yaptığımız kültür, eğitim, spor tesisleri örnek olacak nitelikte. Özellikle kadınlarımıza yönelik tesisler yaptık. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Hanım Konakları, kurs merkezleri kadınlarımızın gelişiminde önemli rol oynuyor" diye konuştu.

Genç'e "Erdoğanlı tablo"

Başkan Genç ile bol bol sohbet eden misafirleri en çok makam kapısının olmaması şaşırttı. Başkan Genç'in Halk Günü düzenlediğini de öğrenen Ispartalı misafirler, halkla arasına mesafe koymayan Genç'i tebrik ettiler. Ziyaret sonunda Muhtar Kadriye Bilgiç, Başkan Genç'e Başkan Osman Genç'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekindiği fotoğrafı yansıtan dokuma tablo hediye etti. Başkan Genç ise Bilgiç'e perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo verdi.