Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 16-17 Ocak tarihlerinde Ankara'da gerçekleşecek 35. olağan kongrenin hazırlıkları Samsun'da da devam ediyor.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini, 18 delege ve 2 milletvekili ile Ankara'daki kurultayda yer alacaklarını söyledi.

KURULTAYDAN DERS ÇIKARACAĞIZ
Pazar günü seçimlerden önce 81 il başkanı ile toplantı gerçekleştirileceğini, ertesi gün de parti tüzüğü görüşmelerinin yapılacağını kaydeden Akcagöz, ''CHP büyük kurultayına Samsun'dan 18 delege ve 2 milletvekili ile katılacağız. CHP'nin bütün kurultaylarından alınan dersler var. Bu kurultay da derslerle dolu olacak. Geçmişe dönük birtakım eksiklikler varsa bunları değiştirmek için elimizde imkan var demektir. Vizyon oluşturmak adına, gelecekteki seçimler için yeni bir kadro ile CHP yoluna devam edecek. Demokratik bir yarış olacak. CHP Türkiye'ye demokrasiyi armağan eden bir kurum. Türkiye'ye demokrasiyi armağan eden bir siyasi parti içerisinde de böyle yarışların olması gayet olağan'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU