Belediye Başkanı Murat İkiz, "Temel gıdamız ekmeğin sağlık kurallarına uygun şekilde vatandaşın sofrasına gelmesi için denetimlerimiz sürecek" dedi


Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan 12 ekmek fırınında denetim yaptı. Ekipler denetimlerde gramaj, un depoları, hamur imalathaneleri ve ekmek yapımında kullanılan malzemelerin temiz olup olmadığını, bulundurulması gereken açılış ruhsatı, portföy muayene kartları gibi diğer evrakları inceledi.

EKMEĞİN GRAMAJI FAZLA ÇIKTI
Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, iş yeri sahipleri genel hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan gramaj kontrollerinde ise 250 gram olması gereken ekmekler, ağırlığından fazla gelerek 300 gram çıktı.

DENETİMLER SÜRECEK
Denetimlerle ilgili olarak açıklamada bulunan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, gıda üretimi yapan işyerlerinin rutin denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Sofralarımızın vazgeçilmesi olan temel gıdamız ekmeğin hijyen ve sağlık kurallarına uygun şekilde vatandaşın sofrasına gelmesi için denetimler aralıksız devam edecek. Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Bundan sonra da fırınlarımız, lokantalarımız ve pastanelerimize yönelik denetimlerimiz devam edecek. Ayrıca denetimlere aralıksız devam eden zabıta müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederim. Tüm fırıncı arkadaşlarımıza da gerek gramajda gerekse temizlik konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyorum" diye konuştu.