Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde bulunan 2 filoda görevli 8 uçağın 24 saat aralıksız olarak 4'er saat şeklinde sürekli olarak bölgeyi kontrolde tutup, hedefleri vurduğu belirtildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cerablus bölgesindeki DAEŞ'in temizlenmesi için başlatılan hava harekatında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde görevli toplam 24 savaş uçağının vardiyalı olarak görev yaptığı bildirildi.

Diyarbakır'a takviye uçak gönderildi

Askeri kaynaklar, hava harekatı öncesinde Diyarbakır'a yaklaşık 20 adet F-16 savaş uçağının takviye olarak gönderildiği belirtildi. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne Eskişehir, Balıkesir ve Amasya Merzifon'da bulunan üslerden yaklaşık 20 savaş uçağı gönderildi. Gönderilen savaş uçaklarının Suriye'ye yönelik hava harekatında vardiyalı olarak görev yaptığı açıklandı.

Pilotların izinleri kaldırıldı

Hava harekatı dolayısıyla Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde görevli olan tüm pilotların izinlerinin kaldırıldığı belirtildi. İzinde olan pilotların da göreve çağrıldığını belirten askeri kaynaklar, pilotların gördükleri her türlü tehlikeye karşı yetkilendirildikleri ve 'Vur' emriyle havalandıklarını söyledi.

İHA'lar belirliyor, F-16 savaş uçakları vuruyor

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki DAEŞ militanlarına yönelik sürdürülen operasyonda 24 saat esasına göre 2 İnsansız Hava Aracı (İHA) görevlendirildiği belirtildi. İHA'ların aldığı görüntüler üzerine bölgeye giden savaş uçakları verilen koordinatları vurarak dönüyor. Sabah başlatılan hava harekatı kapsamında bu saate kadar F-16 savaş uçaklarının 22 hedefi başarı ile vurduğu bildirildi.

Operasyonu koalisyon güçleri üst yetkilileri de takip ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Koalisyon Hava Kuvvetleri ile birlikte yürüttüğü operasyonu koalisyon güçleri üst yetkililerinin de takip ettiği bildirildi. Ayrıca operasyon kapsamında bölgede güçleri bulunan Rusya ile anlık bilgi paylaşıldığı belirtildi.

Kara operasyonu kapsamında bölgeye giren askerlerin güvenliğini sağlayan F-16 savaş uçaklarının tam mühimmatlı olarak gördükleri şüpheli her duruma 'Vur' emri ile havalandığı açıklandı.