Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Divanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Sait Bilgiç'i ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğinin şehrimize ve ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacağı aşikardır. Bu çerçevede şehrimizin kalkınması için üniversitemizin tecrübesinden daha fazla yararlanmalıyız. Göreve geldiğimizden bu yana oda yönetimi olarak, birçok kez üniversite-sanayi işbirliği projelerine imza atarak, bu projeleri kentimizde hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmalardan biri de üniversitemiz kampüsü içerisinde yer alan Teknopark Projesi'dir. Sizlerin döneminde de ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bu projelerin ivme kazanacağına inanıyorum. Üniversitemiz ile iş birliği konusunda bizlere düşen ne görev olursa, kent adına yapılacak her projede her zaman destek için hazırız' dedi.

'İşbirlikleri oluşturma konusunda kararlıyız'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise üniversite-iş birliği konsepti içinde uyumlu bir şekilde çalışmanın Samsun'a büyük değer katacağını vurguladı. Üniversite olarak sanayiyle daha fazla iş birliği yapabilmek için yoğun çaba harcayacaklarını kaydeden Prof. Dr. Bilgiç, 'Bir şehirde tüccar ve sanayici kazanmalı ki; o kentin sosyoekonomik ve kültürel faaliyetleri artsın. Üniversitenin bilimsel çalışmaları, iş dünyasının talepleri ve gereksinimleri ile birleşince şehrimizin sosyoekonomik yapısında muhakkak bir canlanma yaşanacaktır. Birlikte düşünüp birlikte karar alan, birlikte uygulamaya geçerek, süreci birlikte kontrol eden bir yönetişim perspektifiyle ve demokratik katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmek adına kamu ve özel sektör kuruluşları ile iş birlikleri oluşturma konusunda kararlıyız' diye konuştu.

'Samsun, ikinci üniversite kapasitesine sahip'

Samsun'un teknik ya da belli bir alanda uzmanlaşan ikinci bir üniversiteyi taşıyacak kapasiteye sahip önemli bir kent olduğunu belirten Rektör Sait Bilgiç, 'Şehrimiz; sanayisiyle, konumuyla, tarihiyle ve toplumsal dokusuyla ikinci bir üniversitenin altyapısını önemli ölçüde barındırmaktadır. Samsunumuz, aynı zamanda böyle bir üniversite için bilim insanlarını cezp edecek güzellikte ve özellikte bir şehirdir. Bizler de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak kentimizin bilimsel atılımını daha da ileriye taşıyacak olan ikinci üniversite ihtiyacını sonuna kadar destekleme azmi içerisindeyiz. Bu bağlamda, ikinci üniversitenin OMÜ'den farklılaşan bir nitelikte olması önem arz etmektedir. Bir başka ifadeyle; teknik bir üniversite ya da belli bir alanda uzmanlaşan ikinci bir üniversite konsepti, farklılaşma açısından önemli bir noktadır' şeklinde konuştu.

Ziyarette, Samsun sanayisi ve ticaretinin daha ileri seviyelere taşınması için iş birliği içinde gerçekleştirilebilecek projeler ile ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu.

Samsun TSO Yönetimi, ardından OMÜ Rektör Yardımcılığı'na atanan Prof. Dr. Vedat Ceyhan'ı da ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.