Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin olduğu bölgede bir imam hatip ortaokuluna ihtiyaç bulunduğu için, lisenin taşınmasının doğru bir karar olduğunu söyledi. Gelen tepklerin tamamen ideolojik olduğunu savunan Güneysu, ''Vatandaş çocuğunu imam hatip okullarına göndermek istiyor'' ifadelerini kullandı.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: Karar ideolojik

İSABETLİ VE DOĞRU KARAR
Bölgede öğrencilerin gidebileceği bir imam hatip ortaokulunun olmadığını ifade eden Güneysu, ''Samsun'da milli eğitimle ilgili nihai kararları valilik ve milli eğitim müdürlüğü verir. Vatandaş kendisine göre eleştiri yapar, tepki gösterir bu ayrı bir olay ama sonuç itibariyle milli eğitim müdürlüğü 'Samsun'da eğitimin kalitesini nasıl geliştirebilirim?' diye düşünür taşınır ve karar verir. Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin taşınacağı bölgede de bir liseye ihtiyaç var. Oraya geniş kapsamlı bir lisenin gitmesi gayet normal. Şu anda Orhan Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nda kayıtlar şişti, önümüzdeki dönemde öğrencilerin çoğunu alamayacak. 23 Nisan Ortaokulu, Namık Kemal Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Anadolu Lisesi üçgeninde bir İmam Hatip'e ihtiyaç var. Mithatpaşa'nın seçilmesi gayet isabetli ve doğru bir karar. Çünkü zaten lise bu civardaki öğrencileri alabilecek kapasitede değil'' dedi.

TEPKİLER İDEOLOJİK
Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin taşınmasıyla ilgili gelen tepkilerin tamamen ideolojik olduğunu kaydeden Güneysu, ''19 Mayıs Lisesi, 23 Nisan Ortaokulu, Namık Kemal Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Anadolu Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi gibi okullar tabiri caizse bir kutsal alan ilan edilmiş. Eğitim öğretimin arz ve talepleri her geçen gün değişiyor. Öğrenci potansiyeli genişliyor. Eğitim ve öğretime ideolojik gözlerle bakamayız. İhtiyaca göre dönüştürmek zorundasınız. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bu anlamda büyük bir öğrenci dalgalanması olacak. Vatandaş çocuğunu imam hatipe göndermek istiyor. Devletin işi de vatandaşın ve öğrencinin talebine göre okulları düzenlemek ve dönüştürmek. Gerek siyasi partiler, gerekse sendikalar ve milli eğitim müdürlüğü olarak birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU