Amacı Samsun halkına güvenli ve konforlu toplu taşım hizmeti vermek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. hafif raylı sistem araçları, ekspres ve ring otobüsleri ile Samsun'un en önemli ulaşım kuruluşu olarak çalışıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden başlayıp Gar Kavşağı'nda sona eren hafif raylı sistem hattı, kısa zaman sonra Tekkeköy hattının da eklenmesiyle yaklaşık 30 kilometreye çıkacak. Hizmete açılacak ilave hat ile birlikte Gar ile Tekkeköy bölgesinde yaşayan vatandaşlarında güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşımacılık hizmetinden faydalanması sağlanacak.

Samsun halkına güvenli ve konforlu toplu taşım hizmeti

Geride bırakılan 2016 yılının ilk yarısını değerlendiren SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, '2015 yılının ilk 6 ayına kıyasla 2016 yılının ilk 6 ayında hafif raylı sistem yolcu sayısında yüzde 6,3'lük bir artış meydana gelirken, otobüs ve ring hizmetinden faydalanan yolcu sayısı da yüzde 14,6 arttı.

Amacı Samsun Büyükşehir Belediyesi adına Samsun halkına güvenli ve konforlu toplu taşım hizmeti vermek olan SAMULAŞ A.Ş. kurulduğu günden beri ilk defa Haziran 2016'dan bu yana gece saat 01.00'a kadar hizmet vermeye başladı. Personelimiz özveri ile halkımıza hizmet ediyor. Sabah saat 06.15'te başlayan seferlerimiz ile günlük olarak yaklaşık 19 saat Samsun'a kent içi toplu taşım konusunda hizmet ediyoruz. Kalan 5 saatte ise hafif raylı sistem araçları, otobüsler ve tesislerimizin bakım ve temizlik çalışmaları yürütülüyor' dedi.

Teleferik ve otopark hizmetleri

Gürkan, SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilen Tekel Otoparkı ve Teleferik İşletmeleri'nin de bir önceki yılın ilk yarısına göre 2016 yılının ilk yarısında yolcu artışı gösterdiğini açıkladı. Gürkan, 'Tekel Otoparkı'nda araç giriş-çıkış sayısı yüzde 30 artarken, 2016'nın ilk altı ayında yaklaşık 300 bin araç otoparkı kullandı. Batıpark ile Amisos Tepesi arasında hizmet veren ve SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilen teleferik ise yüzde 4,3'lük artış ile 160 bin kişiye çıktı' diye konuştu.