Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, 2. Başkan Karahan Çelik ve Kulüp Avukatı Cengiz Gülaç ile birlikte kamuoyu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 25 Mayıs'ta gerçekleştirilen kongrenin ardından kulübün maddi ve manevi tüm sorumluluklarına derman olmaya çalıştıklarını belirten Karataş, 'Elazığspor kulübünün marka değerini yükseltmek için takımın spor malzemelerinde dünyaca ünlü bir markayla anlaştık. Sezon öncesi kampımızın yine Türkiye'nin en iyi kamp merkezlerinden biri olan Kızılcıhamam'da üst düzey bir otelde gerçekleştirdik. A takım ve altyapı binalarımızın tüm eksikliklerini giderdik. A takım binamızda soyunma odaları, futbolcu odaları ve sauna odalarının tadilatını gerçekleştirerek yeni bir görünüme kavuşturduk. Altyapı binamızda bulunan soyunma odaları, futbolcu odaları, hocaların çalışma odaları ve mutfak ürünü baştan aşağı yenilenerek futbolcularımızın hizmetlerine sunulmuştur. Ayrıca bunun yanı sıra altyapı futbolcularımız için yeni bir sağlık odası kuruldu. Bu kısa zaman zarfında futbolcularımızın alacaklarının tamamı ödendi" dedi.

FİFA tarafından Elazığspor'a verilen eksi 6 puan cezaya ilişkin açıklamalarda bulunan 2. Başkan Karahan Çelik ise, şunları kaydetti:

'Elazığspor'un 25 Mayıs'ta yapılan genel kurulundan 1 hafta önce, FİFA disiplin kurulunun, Sochaux kulübüyle olan anlaşmazlıktan dolayı almış olduğu karara kulübümüz uymadığı için 19 Mayıs tarihinde kulübümüzün as takımına eksi 6 puan cezası verildi. Bu karar dün TFF'ye yazılan yazıyla tarafımıza bildirildi. Maalesef lige eksi 6 puanla devam etmek zorunda kalacağız. Sochaux kulübüne ait olan 260 bin euro borç daha önceki yönetim tarafından Türkiye Süper Liginde oynadığımız sezonda Serdar Gürler'in transferinde eski kulübüne olan borçtur. Bu 260 bin euro borçta yaklaşık 4 yıldır Sochaux kulübüne bağlantıya geçilmemiş ve bir yapılandırma yapılıp ödenmemiştir" diye konuştu.