1928 yılında kurulan Mithat Paşa Anadolu Lisesi, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Feza Berk Koleji binasına taşındı. Lisenin yerine de "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" açıldı.

Durumdan rahatsız olan öğrenciler, eski öğrenciler ve veliler, okul bahçesinde toplanarak okullarının taşınmaması için basın açıklaması yapıp imza topladılar. 'Okulumu Kapatma' yazılı pankart ile duruma tepki gösteren öğrenciler, eğitimlerine kendi okullarında devam etmek istediklerini söylediler.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: Karar ideolojik

Türk Eğitim-Sen Samsun: Şov peşindeler

Samsun'da imam hatip okuluna ihtiyaç var

Eğitim-İş Samsun: Tamamen siyasi bir karar

Eğitim Sen Samsun: Eğitimi dinselleştirmeye devam ediyorlar

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan eski mezunlardan Burcu Büyük, 'Bu okulu gönülden seven öğrenciler olarak yetkililere sormak istediğimiz sorular var. Öncelikle aklımıza gelen ilk soru, şehir merkezinde kız ve erkek ayrı olmak üzere 3 tane imam hatip lisesi ve 2 tane de imam hatip ortaokulu varken neden yenisini açıyorsunuz? Hastanesi olan ilçeye tekrar hastane açmak neden? Eğer bir ihtiyaç durumu saptadıysanız hangi yola başvurarak bu ihtiyacı belirlediniz? Anket yaptıysanız, hangi soruları sordunuz? Hangi okullarda yaptınız? Kaç öğrenciye ve veliye sordunuz? Mithat Paşa Anadolu Lisesi'ni taşıma kararınızda okulun sahip olduğu otopark ve çay bahçesi bu kararda ne kadar etkili oldu? Mithat Paşa Anadolu Lisesi'ni tercih eden öğrencilerin birçoğunun maddi imkansızlıklardan dolayı, eve yakın olduğu gerekçesiyle puanı yüksek olsa bile mecburiyetten ötürü bu okulu tercih ettiğini biliyor muydunuz? Bugünlerde öğrenci arkadaşlarımın tek düşünmesi gereken kaç soru çözersem istediğim bölüme giderim olması gerekirken, acaba okulum taşınırsa dershaneye ve eve nasıl gideceğim olmamalı. Köklü okulundan, sevdiği sınıfından, dostlarıyla yürüdüğü koridorlarından, bu geleceği parlak gençleri koparmayın. Dönüşü olmayan hatalar yaparak büyük kayıplara sebep olmayın. Yetkilileri bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz' dedi.

Öğrenciler topladıkları imzaları Samsun Valiliği'ne ve okul yönetimine iletecek.