FETÖ operasyonları tüm hızıyla devam ederken, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, şok bir iddiada bulundu. Zeybek, HSYK'da kendilerine oy vermedikleri iddiasıyla cemaatle, FETÖ'yle hiç bir ilişkisi olmayan demokrat, Atatürkçü hakim ve savcıların açığa ve gözaltına alındığını ileri sürdü.

DİKKAT ÇEKİCİ UYGULAMALAR
15 Temmuz darbe girişiminden sonra yargı ve bürokraside yapılan uygulamaların dikkat çekici olduğunu, son günlerde yargıda ilginç isimlerin açığa ve gözaltına alındığını belirten Zeybek, "Yargı içinde kumpaslar kurarak asker, polis, hakim, savcı ve kamu görevlileri mağdur edilmesini sağlayan; Cemaatçi asker, polis, kamu görevlileri, hakim ve savcılar hukuk içinde yargılanması ve gerekli cezaların verilmesi temennimizdir. AKP, daha önce emirle yaptıramadığı kendi istekleri doğrultusunda karar vermeyen hakim ve savcıların isimlerini ihbarlarla, hedef şaşırtılarak HSYK seçimlerinde kendi dedikleri yere oy kullandıramadıkları, cemaatlerle ilgisi olmayan demokrat hakim ve savcıların açığa ve gözaltına alınmalarını sağlıyor" dedi.

YAKINDAN TANIDIKLARIM VAR
Milletvekili Zeybek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çok yakından tanıdığım,cemaatlerle hiç ilgisi olmayan insanları, yargı mensuplarını, cemaatin aktif elemanı gibi göstermeye çalışarak ,suçsuz insanların işine, aşına engel olunmaya, nitelikli hakim ve bürokratların görevlerinden uzaklaştırılması sağlanmaktadır. Bu duruma yetkililerin dikkatini çekiyorum. 2002 yılından önce sınavlarda üstün başarı göstermiş, emeği ile kopya çekmeden kamuda işe başlamış, hiçbir cemaatle ilişkisi olmayan, seküler düşünceye sahip yargı mensuplarını, açığa ve gözaltına aldırmaya çalışan bazı çevreler yoğun çaba göstermektedirler. Cemaatlerle hiç bağlantısı olmamış, yurt dışı görevine gönderilmemiş, yer değiştirmede tercihleri hiçbir zaman dikkate alınmamış, öğrencilik döneminde cemaatlere ait yurt ve dershanelere hiç uğramamış, ailesi ve kendisi Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürkçü hakim ve savcılar, bilinçli şekilde ispiyonlanıp açığa ve gözaltına alınmasını üzücü olup, doğru bulmuyoruz."

DEŞİFRE OLMAMIŞ CEMAATCİLER GELİYOR
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, bürokraside de benzer durumların yaşandığını ileri sürerek, "AKP, geçmişte çıkarlarına engel olan bürokratları bilinçli bir yöntemle, açığa ve gözaltına aldırtarak yıpratılmaya çalışıyor. Kendisinden olarak görmediği bürokratları işinden etmeye çalışırken, bunların yerine deşifre olmamış cemaat üyelerinin gelmesi hedeflenmektedir.Yargı önemlidir, güven duygusunun zedelenmemesi gerekir. Yargının içini bilinçli şekilde boşaltmaya çalışıyorlar. Yargı hiçbir cemaat ve gruplara bırakılamaz. Türk milleti adına karar veren hakimlerin zarar görmesi engellenmeli ve bu hakimlerimizin görevlerinin başına dönmeleri sağlanmalı. AKP isteklerini yerine getirmeyen, Türk milleti adına karar veren, adaletin tecelli etmesi için uğraş veren yargı mensuplarının açığa ve gözaltına alınmaları düşündürücüdür. Durum titizlikle incelenmeli, suçsuz olan kamu görevlileri korunmalıdır" diye konuştu.