Vatandaşların kahrolsun PKK sloganlarıyla Artvin'in Şavşat ilçesi Kaymakamlık binasından çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına kısa açıklamada bulundu.

Vatandaşlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı sevgilerini ve saygılarını sunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Terörün acımazsızlığını biliyoruz. Sade yurttaşlarımız bununla çok yüz yüze geldiler. Genel Başkan olarak ben yüz yüze geldim. Her zaman her ortamda teröre karşı ortak mücadele noktasında azim ve kararlılığımızı sergilemeyiz ve göstermeliyiz. Terör bizi yıldıramaz, inandığımız davadan geri döndüremez. Allahın verdiği bir can o canda bu memleket için feda olsun. Kimse endişe etmesin biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi

SALDIRIYA RAĞMEN ARDANUÇ'A GEÇTİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlık binasından çıktıktan sonra Ardanuç'a geçti. Ardanuç Kaymakamlık binasından halka hitap eden Kılıçdaroğlu, 'Ne terör bizi yıldırır ne de başkaları. Çünkü biz Mustafa Kemal'in Türkiye'sini büyütmek zorundayız.' dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

MUSTAFA KEMAL'İN TÜRKİYESİ'Nİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ

Her zaman her ortamda halkın yanında olacağım, halkın çıkarlarını savunacağım. Kim ne derse desin, bu güzel ülkeye barışı huzuru getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Ne terör bizi yıldırır ne de başkaları. Çünkü biz Mustafa Kemal'in Türkiye'sini büyütmek zorundayız.

Bize cumhuriyet altın tabak içinde sunulmadı. Kanla şehitlerle gazilerle kurduk. Omuzunda silah taşıyan analarla kurduk. Hiçkimse bize silah gösterecek, tehdit edecek biz de yılacağız, yılmayacağız. Allah'ın verdiği bir canımız var, o can bu ülke bu millet uğruna feda olsun diyeceğiz.

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Gaziantep'te terör 53 vatandaşımızın canını aldı, çoğu çocuk. Çocukların bu ülke için ne kadar önemli olduğunu hepimiz iyi biliriz. Özellikle anneler. Çok sayıda çocuğumuz hayatını kaybetti. Bu IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için ordumuz Cerablus'a girdi, sonuna kadar arkasındayız. Şanlı ordumuzu destekleyeceğiz.

KARDEŞÇE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ

İstanbul'da belediye başkanı, ama bu toprakların çocuğuyum diyor. Biz CHP'yiz, hiçbir ayrım yapmayız. Vatandaşımızın kimliği inancı yaşam tarzı ne olursa olsun, herkesi kucaklarız. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. Yunus Emre bu topraklarda yetişti, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, Erzurumlu Emrah bu topraklarda yetişti. Bu toprakların mayasında dostluk kardeşlik vardır. Bunu bozmak isteyenler var. Ama bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Beraber mücadele vereceğiz, beraber savaşacağız.

Hep şunu söylemiştik, yaşanacak bir Türkiye… Kadınların evlerinde huzur içinde yaşadıkları, çocuklarını huzur içinde okula gönderdikleri, büyük oğullarını askere gönderdikleri bir Türkiye, en büyük özlemimiz bu. Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Ve bu güzel ülkede düşüncelerimiz farklı bile olsa bir arada kardeşçe yaşamayı öğreneceğiz.

CAMİYE KIŞLAYA SİYASETİ SOKMAYACAĞIZ

Eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsak, kadınların gülümsediği bir Türkiye istiyorsak, camiye kışlaya siyaseti sokmayacağız. Askeriyeye siyaseti sokmayacağız, adliyeye siyaseti sokmayacağız. Çünkü siyaset buraya sokulunca ülke bölünüyor. Her inançtan insanımız var, camiye her kimlikten her partiden insanımız gidiyor, duasını ediyor. Ama siyaseti soktuğumuzda insanlar bölünüyor. Kışlaya siyaset sokmayacağız, çünkü sokarsak ertesi gün darbe girişimine kalkışıyorlar. Adalete siyaseti sokmayacağız, çünkü hepimiz adalet istiyoruz.