Suriye'nin Halep kentinden savaş nedeniyle Gaziantep'e gelen Suriyeli aile, Gaziantep'te bombalı terör saldırısına şahit oldu. Bombalı saldırı anında sokakta bulunan 11 yaşındaki Mustafa Muhammed yaralandı. Bombanın etkisiyle şoka giren aile, parçalanan cesetler arasında torunlarını bulup hastaneye götürdü. Saldırının şokunu yaşayan aile, Suriye'deki bombalardan kaçtıklarını ama burada da bombalı saldırı yaşadıklarını söyledi.

Patlamada yaralanan 11 yaşındaki Mustafa Muhammed'ın dedesi Mustafa Muhammed, "Birden bir gümbürtü oldu. Pencereden kafamı dışarı çıkarıp baktığımda sandalyeler parçalanmış bir şekilde gördüm. Ben ilk başta tüp filan patladı sandım. Aşağıya ineyim dedim, aşağıda sokak girişine kadar gittiğimde insanlar koyun gibi yerde yatıyor. Ben de bizim torunu burada diye kaygısızım. Aşağıdaki olayı görünce bizim torunun evde olup olmadığını hatırlamıyorum' diye konuştu.

'Herkes benim torunun üzerinden geçiyordu'

Dede Muhammed, "Ben patlamada o insanları öyle görünce şok oldum. Tutuldum resmen. Elimden duvardan tuta tuta eve çıktım bir bardak su içtim ama kendime hala gelemedim. Çünkü orada yatanlar insanlardı. Patlamada torunumu amcası bulup getirdi. Herkes bizim torunun üzerinden geçiyor. Patlama olduğunda herkes birikince bizim torunun üzerinden geçiyor' şeklinde konuştu.

'Bomba beni arkaya attı'
Torun Mustafa Muhammed ise "Bir şey patladı. Ben patlama olduğunda bomba beni galiba arkaya attı' diye konuştu.