Parti Meclisi (PM) üyesi de olmayacağın belirten Umut Oran, 'Bu kararımla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu onaylamıyorum tam aksine onun anti-demokratik tutumunu tarih önünde mahkûm ediyorum" dedi.

CHP'de İnce'den Büyük Sürpriz!

Oran yaptığı açıklamada, "Sayın Kılıçdaroğlu ile aynı noktaya düşmek istemiyorum. O sürekli ve her şeye rağmen Genel Başkan olmak için uğraşırken ben de sürekli ve her şeye rağmen 'Genel Başkan Adayı' olmak için kendi ilkelerimle çelişmek istemiyorum. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'tıpış tıpış hukuksuzlukları unutacaksınız' ve 'bana 'bu bir demokrasi şölenidir' deme fırsatı vereceksiniz' şeklindeki çağrısını da reddediyorum. 'Tıpış tıpış oy vereceksiniz!' diyerek 'CHP'lileri, CHP sevgisiyle' vuracağını gösterdi. O günden beri Sayın Kılıçdaroğlu, bütün ömrünü CHP'ye adamış olan herkesi CHP sevgisiyle korkutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, kaybettiği 6 seçime rağmen özeleştiri yapmıyor. Bu yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapmadığı özeleştiriyi ben yapıyorum' ifadelerini kullandı.

"BAŞARISIZLIĞIYLA YÜZLEŞMELİ"

Umut Oran'ın konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Yıllar önce siyasete girerken tek bir hedefle yola çıktım: Lider sultasına dayalı mevcut siyaset sistemini yıkıp, katılımcı, çoğulcu ve evrensel demokrasi ilkelerine dayalı yeni bir siyaset anlayışı hakim kılmak!

Geçen yıllar içinde bu temel ilke doğrultusunda mücadelemi sürdürdüm. 7 Haziran ve ardından gerçekleşen 1 Kasım genel seçimlerinde CHP'nin yaşadığı büyük başarısızlığa da ilkesel gerekçelerle tavır aldım.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi ifadesi olan 'Başarının tek ölçüsü iktidar olmaktır!' sözüne uygun hareket etmesini ve başarısızlığıyla yüzleşmesini talep ettim.

Ancak Sayın Kılıçdaroğlu'nun da eski tip siyasetin parçası olduğunu üzülerek gördüm. Gerçeklerle yüzleşmek, özeleştiri yapmak, parti tabanının değişim taleplerini karşılamak yerine Sayın Kılıçdaroğlu bahaneler uydurmayı, kulaklarını tıkamayı, parti içinde iktidar olmak için hukuksuzluk yapmayı tercih etti.

Aslında bu tavrın işaretlerini Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP tabanına ve bizlere rağmen tek başına aday gösterdiğinde ortaya koymuştu. Ama daha kötüsü Sayın Kılıçdaroğlu'nun parti tabanına olan yaklaşımıydı. 'Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz' derken, muhtemelen CHP'lileri en zayıf noktasından yakaladığını düşünüyordu. İşte tüm sorunların ana sebebi de bu sözde gizli. 'Tıpış tıpış oy vereceksiniz!' diyerek 'CHP'lileri, CHP sevgisiyle' vuracağını gösterdi. O günden beri Sayın Kılıçdaroğlu, bütün ömrünü CHP'ye adamış olan herkesi CHP sevgisiyle korkutuyor.